Sledi nam:

Bar Albinca je zmagovalec Zimske Futsal Lige 2022/2023!

Preteklo nedeljo smo dobili zmagovalca letošnje izvedbe Zimske futsal lige ND Idrija v Modri dvorani. Bar Albinca se je po suvereni zmagi v cerkljansko obarvanem finalu proti ekipi Texas iz Šebrelj veselila naslova!

Odigrana sta bila dva polfinalna obračuna. V prvem se je zmagovalna ekipa rednega dela Bar Albinca pomerila s četrtouvrščeno ekipo Eksist iz Žirov. Tekma se je začela z zgodnjim zadetkom ekipe Eksist, ki je povedla že v prvi minuti srečanja, kasneje pa je zadela tudi za vodstvo z 0:2. Ekipa Bara Albinca je bila nekoliko raztresena, a se je še pred polčasom uspela pobrati in izenačiti na 2:2. V drugem polčasu je ekipa Bara Albince močno pritisnila in s tremi zadetki postavila končni izid 5:2, ter se uvrstila v finale.

Drugo polfinale sta odigrali drugouvrščena ekipa Unknown ter ekipa Texasa iz Šebrelj. Ogledali smo si lahko zanimivo polfinale. Texas je v nekaj začetnih napadih ogrožal vrata nasprotnika, a je ekipa Unknown kasneje prevzela pobudo in nasprotnika spravila v obrambni položaj. Naleti na gol Texasa so bili poplačani, saj je ekipa Unknown povedla. A prednost ni trajala dolgo. Texas je po ukradeni žogi izvedel lep protinapad in še pred koncem polčasa izenačil na 1:1. V drugem polčasu smo gledali dobro igro na obeh straneh, zaključni pritisk ekipe Unknown pa se ni obrestoval in zmagovalca so določile šestmetrovke. Vratar Texasa Luka Polak je ubranil drugo šestmetrovko, njegovi soigralci pa so zadeli vse tri in se tako prebili v finale!

Tekma za tretje mesto je pripadla ekipi Unknown, ki je zmagala z rezultatom 3:2 in tako zasedla tretje mesto.

Finalna tekma se je začela precej ležerno. Texas je kmalu po začetku tekme prišel do dveh lepih priložnosti za zgodnje vodstvo, a jih ni izkoristil. Po začetnem tipanju je po desetih minutah igre zadela ekipa Bara Albince. Vodstvo so povišali še pred koncem polčasa in tako vodili že z 2:0. V nadaljevanju je Texas poskušal zaigrati pogumneje, a se jim je to maščevalo, saj je nasprotnik  zadela še trikrat in postavila končni izid 5:0. Ekipa Bara Albinca je tako zasluženo osvojila naslov prvaka Zimske futsal lige ND Idrija!

Nagrada za najboljšega strelca lige je pripadla Boru Jerebu iz ekipe Unknown, najboljši vratar prvenstva pa je postal Nik Hadalin iz ekipe Bar Albinca.

Zahvala gre tudi Plesnemu klubu Idrija, ki je med finalnimi obračuni pripravil plesne točke in tako popestril lepo nedeljsko dogajanje v Modri dvorani! Med polfinali in finalnim obračunom so si gledalci lahko ogledali tudi tekmo selekcij U9 Nogometne šole ND Idrija in tako videli razvoj naših mlajših selekcij!

Zahvala seveda tudi vsem prijavljenim ekipam, sodnikom in navijačem! Lepo je bilo po nekaj letih ponovno nekaj nedelj preživeti v dobri družbi ob dobrem nogometu. Prav gotovo se bomo tudi naslednje leto potrudili in nadaljevali z organizacijo ter seveda tekmovanje še nadgradili!

Se vidimo naslednjo sezono v Modri dvorani!

Deli novico: