Sledi nam:

Idrija v 3. krogu Pokala Pivovarne Union!

Včerajšnji datum bo za vselej zapisan kot nov mejnik v zgodovini našega kluba. Idrija se je po senzacionalni zmagi nad NK Vipavo, ter golom v 92. minuti, uvrstila v 3. krog Pokala Pivovarne Union in s tem prišla med 32 najboljših klubov v tem tekmovanju!

Že po ligaškem porazu v Košani prejšnjo soboto je bilo v ekipi čutiti energijo in pripravljenost na nov izziv, ki je fante čakal čez nekaj dni. Termin tekme ni bil najbolj posrečen, saj je bila tekma na sporedu relativno zgodaj. Vseeno pa je domača pubilka presentila z visoko udeležbo in lepo zapolnila tribuno ter okolico! Takšne navijaške podpore še nismo imeli in tudi to je pokazatelj, da nogomet v Idriji čakajo svetla leta!

Že od prve minute tekme so Idrijčani krenili odločno, ter z odličnim pressingom dobivali dvoboje na sredini igrišča. Počasi so prevzeli pobudo, ter pritisnili proti golu Vipave. Priigrali so si kar nekaj priložnosti, vendar se je v treh primerih izkazal vratar Vipave, ki je preprečil vodstvo Idrije že v prvem polčasu. Najlepšo priložnost je imela Idrija ob strelu kapetana Dejana Marinaca, ki je z močnim strelom sprožil proti vratom Vipave, a je žoga letela proti sredini vrat in golman je uspel strel ubraniti. Na drugi strani si Vipava nikakor ni mogla priigrati priložnosti in v prvem polčasu sploh ni sprožila strela v okvir vrat Idrije.

Drug polčas je prinesel podoben začetek. Idrija je bila še vedno odločena v nameri, da napreduje v naslednji krog tekmovanja in je poskušala prebiti vipavsko obrambo, a ta je bila prečvrsta. Najlepšo priložnost je imel Franci Medic, ki je po visoki podaji v kazenski prostor žogo preusmeril na drugo vratnico, a tam ni bilo nikogar, ki bi jo pospravil v gol. Tudi Vipava je v drugem polčasu pripravila več napadov in s podajo v prostor se je njihov napadalec znašel sam pred domačim vratarjem, a je Endrit z vrhunsko reakcijo preprečil veselje gostov! Tudi v nadaljevanju tekme je domači vratar poskrbel za veliko lepih izbijanj in je bil tako eden ključnih igralcev na igrišču. Zaradi lažje poškodbe gležnja je v 58. minuti tokrat s klopi vstopil Gašper Grošelj. Menjava se je izkazala za ključno, kajti v zaključku tekme je prav on začel zmagovito akcijo. V 92. minuti, ko je že kazalo, da bomo ponovno spremljali enajstmetrovke, je Gašper prodrl po levi strani, ter mimo obrambe Vipave prišel v kazenski prostor in sprožil proti vratom. Vratar je sicer strel ubranil, a je odbitek v mrežo pospravil domači branilec Bor Jereb, ki se je v zadnji minuti znašel v kazenskem prostoru nasprotnika!

Vipava ni uspela izničiti vodstva, sodnik je zapiskal konec in Idrija tako napreduje v naslednji krog tekmovanja!

Publika je bila izjemna, saj takšnega obiska ne beležijo niti nekateri drugoligaške tekme in fantje so bili odziva resnično veseli, saj so prav navijači tisti, zaradi katerih je užitek igrati na domačem igrišču!

Kaj pomeni zmaga Idrije in 3. krog tekmovanja

Idrija se je z zmago uvrstila med 32 najboljših ekip v tem tekmovanju. Nasprotnika v 3. krogu Pokala Pivovarne Union pa bomo dobil po žrebu, ki bo na sedežu NZS na Brdu pri Kranju potekal v petek, 21. oktobra. V žrebu je tokrat pomešana zasedba celotne Slovenije in ne samo Goriške, kot je bilo to v primeru prvega in drugega kroga, to pa pomeni, da nam žreb lahko določi tudi kakšnega izmed prvoligašev, kot so Olimpija, Maribor, Mura in ostali!

Deli novico: