Sledi nam:

Izjava za javnost: Boris Frelih prevzema vodenje članske ekipe ND Idrija

Idrija, 8. avgust – ND Idrija je za novega glavnega trenerja članske ekipe imenovalo Borisa Freliha. Na tem mestu bo nasledil Saša Ogriča, ki je člane vodil zadnje tri sezone, vse od ponovne vzpostavitve članske ekipe.

Boris Frelih se s tem imenovanjem vrača v ND Idrija, saj je v našem klubu opravil prve trenerske korake, ter s svojim delom tako v mladinskem pogonu, kot tudi pri delu s člani, zaznamoval številne rodove nogometašev. V ND Idrija je nazadnje deloval leta 2012 kot glavni trener članske ekipe, nato pa je do konca sezone 2022/23 vodil NK Žiri. Pod njegovim 10-letnim vodstvom je žirovski klub napredoval iz Gorenjske lige, nato pa v njej tudi uspešno obstal.

Cilji novega trenerja cilji soupadajo z strategijo našega kluba v prihodnjih letih zato je bila seveda odločitev lahka.

Izjava novega glavnega trenerja Borisa Freliha ob prevzemu vodenja članske ekipe ND Idrija:

»Cilji so jasni. Idrija mora napredovati v višji rang tekmovanja, torej v 3. SNL. Do tretje lige pa se lahko prebijemo samo s trdim delom in ekipnim duhom. Naši treningi bodo že letos potekali kot bi igrali v ligi višje, saj je prehod med primorsko in 3. SNL velik, na to pa mora biti ekipa pripravljena že vnaprej. V smislu igralskega kadra ne vidim potreb po novačenju številnih “zunanjih” igralcev, saj je pomembno, da se ekipa v 3. SNL prebije z lokalno zasedbo, ki predstavlja trdno jedro kluba. Le tako je mogoče graditi na prihodnosti. Zavedamo se ciljev uprave kluba in pričakovanj navijačev, ki so v Idriji res številčni, zato se bomo dobro pripravili in se trudili da pričakovanja uresničimo.«

Ob tem predsednik kluba, Žan Menart dodaja:

»Ko smo med letošnjim poletnim premorom izvedeli, da zaključuje svoj staž v Žireh, smo takoj navezali stik. Njegovo veliko nogometno znanje ter bogate izkušnje bi si želel vsak klub, še posebej pa to velja za klub v vzponu, kakršen je naš. Po uspešni ponovni vzpostavitvi članske ekipe ter njenem vzponu pod vodstvom Saša Ogriča, prehajamo sedaj v naslednjo fazo, ki ima za cilj 1. mesto v EPNL, ter boj za napredovanje v 3. slovensko nogometno ligo. Z imenovanjem Borisa Freliha bo klub pridobil velikega strokovnjaka, od katerega se bodo lahko veliko naučili tudi drugi, ter tako dolgoročno še dodatno pripomogli k krepitvi dela kluba na vseh ravneh. Trenerju Frelihu ob tem želim obilo sreče in uspehov.«

Članska ekipa je prvi trening pod vodstvom novega trenerja opravila v ponedeljek, sedaj pa sledi intenzivno pripravljalno obdobje, vse do začetka nove sezone, v kateri bomo sodelovali v ligi EPNL, ter Pokalu Pivovarne Union.

Deli novico: