Sledi nam:

Izjava za javnost: Novo vodstvo društva

Nogometno društvo Idrija z novim vodstvom

Idrija, 18. 2. 2022 – Na občnem zboru Nogometnega društva Idrija, ki je potekal v sredo 16. februarja, je bilo izvoljeno novo vodstvo kluba. Na dobro obiskanem zboru so člani ND Idrija za novega predsednika izbrali Žana Menarta in upravni odbor, ki ga sestavljajo Bojan Ilić, Dejan Marinac, Sašo Ogrič, Matic Ozebek, Tine Pavšič in Vinko Rejc.

Sedaj že nekdanja uprava ND Idrija pod vodstvom predsednika Rolanda Kacina je s tem zaključila 10-letno vodenje kluba, ki ga je zaznamovala uspešna finančna sanacija, utrditev mladinskega pogona ter ponovno oblikovanje članske ekipe v sezoni 2020/2021. Novo vodstvo tako klub prevzema v dobri kondiciji in s trdnimi temelji, ki bodo omogočali nadaljnji uspešen razvoj nogometa na Idrijskem.

Ključne prioritete novega Upravnega odbora bodo nadaljnja krepitev nogometne šole, da bo s še bolj kakovostnimi pogoji dela skrbela za več kot 100 mladih, ki se z nogometom že ukvarjajo. Ambiciozni so tudi načrti za člansko ekipo, pri kateri ostaja kratkoročni načrt uvrstitev v višji nivo tekmovanja (3. liga), bo pa morala nova ekipa zagrizti tudi v nekatera odprta infrastrukturna vprašanja, vezana tako na dolgo načrtovano izgradnjo razsvetljave na centralnem igrišču ter celostno obnovo stadiona.

Ker do menjave vodstva prihaja sredi tekmovalne sezone, se bo glavnina sprememb in novih projektov pričela poleti in še posebej jeseni s pričetkom nove tekmovalne sezone 2022/2023. Drugi del letošnje sezone bo namenjen predvsem najnujnejšim stvarem in strukturiranem prevzemu upravljanja.

»Naša iskrena želja je, da nogomet postane pomemben del naše lokalne skupnosti. Že sedaj so v klub vpeti številni mladi, ki jih skozi trenažni proces učimo ne le nogometne igre, temveč tudi ključnih vrednot in navad, kot so ekipno delo in komunikacijske veščine. Verjamemo, da bo tudi lokalna skupnost in lokalno gospodarsto pripoznalo te vrednote in podprlo naša prizadevanja,« pravi Menart, novi predsednik ND Idrija.

Poleg Upravnega odbora so bili izvoljeni tudi novi člani v Nadzorni odbor in Disciplinsko komisijo. Nadzorni odbor sestavljajo Vojko Mlakar, Franc Medic in Andrej Poglajen, Disciplinsko komisijo pa Tomaž Peternelj, Boštjan Brus in Rok Domijan.

Ob zaključku občnega zbora se je Vinko Rejc, dolgoletni član in aktivist kluba, s plaketami zahvalil odhajajočemu predsednik Rolandu Kacinu, podpredsedniku Zvonku Močniku ter Urši Jereb, ki je v klubu dolga leta skrbela za gladko delovanje in skladno poslovanje. Zbrani so se strinjali, da so v obdobju delovanja v klubu uspešno sanirali klub, ki so ga prevzeli v veliko slabši kondiciji, kot ga predajajo novemu vodstvu.

ND Idrija

Kontaktne informacije: Žan Menart  –  info@ndidrija.si  –  040-739-422 – www.nkidrija.si

Deli novico: