Sledi nam:

Jaka Lapanja se vrača domov!

Jaka se iz NK Žiri seli v svoj matični klub in predstavlja močno okrepitev za našo ekipo v novi sezoni EPNL, kjer se bomo borili za vrh in napredovanje v višji rang tekmovanja!

Jaka prihaja iz Šebrelj in je svoje prve nogometne korake napravil v ND Idrija. Mineva točno deset let od njegovega odhoda. Po končani osnovni šoli je Jaka izobraževanje nadaljeval v Ljubljani, ki ga je uspešno zaključil na študiju prava. Nogometno je po odhodu iz Idrije pot nadaljeval v nogometni šoli NK Bravo, tri sezone je igral za NK Tolmin, nato pa se je preselil k NK Žiri in tam vse do konca lanske sezone sodeloval tudi z našim novopečenim glavnim trenerjem Borisom Frelihom.

Najbolj se znajde na levem krilu ali v vezni liniji, kjer je zadolžen za ofenzivne naloge. Kot sam pravi zadnja leta veliko rajši naredi “zadnji pass”, kot pa zaključuje akcije. V igro prinaša veliko dinamike in rad zaposli soigralce in jim pripravi dobro priložnost za zadetek.

Predsednik kluba Žan Menart o novi okrepitvi:

»Veseli nas, da se nam bo v prihajajoči sezoni kot velika okrepitev pridružil Jaka Lapanja. Naša vizija kluba je, da nogometne uspehe v čim večji meri gradi na domačih igralcih, kar vključuje tudi tiste nogometaše, ki so prve nogometne korake naredili pri nas, potem pa znanje in talent nadgrajevali v drugih, večjih klubih. Z Jako, ki ima odigranih veliko tekem v višjih ligah, postavljamo temelje za ligaške uspehe in napredovanje v višji rang tekmovanja

Jaka Lapanja o vrnitvi v svoj matični klub:

»Vesel sem, da se po 10 letih vračam v svoj matični klub. Ob pogovorih z upravo kluba sem takoj dobil občutek, da je zdaj pravi čas, da se vrnem »domov« in spet nadenem idrijski dres. Velik del ekipe poznam že od prej, zato verjamem, da ne bom imel težav, da se vklopim v garderobo. Kot vsak igralec se želim v prihajajoči sezoni navijačem predstaviti v čim boljši luči, seveda pa je na prvem mestu ekipa. Glede na pretekla leta pričakujem, da bo ta ekipa tudi letos naredila korak naprej, tako da se bomo vse do konca sezone borili za prvo mesto. Moje nogometne počitnice so bile letos nekoliko daljše, tako da komaj čakam prve tekme in da se vidimo na stadionu Pr’ Likarc.«

Jaka bo tako s svojim nogometnim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami z igranjem v 3. SNL, v kateri je zbral skoraj 120 nastopov, v veliko pomoč pri načrtovanju in doseganju zastravljenih ciljev kluba v prihodnjh sezonah!

Jaka dobrodošel doma!

Deli novico: