Sledi nam:

Padel je drugoligaš! Zmaga Idrije v Biljah!

Odziv Idrije na boleč ligaški poraz na Kozini je bil fantastičen! V 1. krogu Pokala Pivovarne Union je Idrija po izvajanju enajstmetrovk izločila favorizirane Bilje, ki trenutno zasedajo 3. mesto v 2. SNL!

V tekmo so Idrijčani krenili odločno in sproščeno. V prvem polčasu so bili enakovreden tekmec in z lepo igro so si priigrali nekaj priložnosti. Tudi nasprotniku niso dopustili veliko prostora za obetavne akcije. Agresivna igra in dobro pokrivanje igralcev Bilj je privedlo do izenačenega polčasa z 0:0.

V drugem polčasu so Bilje močno pritisnile in Idrijčane stisnile na njihovo polovico. V obrambnih vlogah so vsi igralci oddelali odlično in tako nasprotniku preprečevali, da bi prišel do dobrih priložnosti za vodstvo. Idrijska ekipa je imela tudi nekaj protinapadov, v katerih pa žal niso uspeli  ogroziti vrata Bilj. Vse do 90. minute smo tako spremljali nalet Bilj, ki pa ni obrodil sadov, zato smo lahko spremljali streljanje enajstmetrovk.

Z enajstih metrov so bili vsi strelci natančni, vratar Tim Zalar pa je ubranil tretji poizkus Bilj in tako omogočil zmago! S končnim rezultatom po streljanju enajstmetrovk 4:5 smo tako premagali favorizirane Bilje in se uvrstili v naslednji krog tekmovanja!

Trener Sašo Ogrič je po tekmi povedal:
“Resnično me veseli predvsem odziv na visok ligaški poraz na Kozini, kjer igralci niso pokazali pravega pristopa in bili za to tudi kaznovani. Tokrat je ekipa pokazala, da se je sposobna boriti za skupen cilj, si pomagati in garati na igrišču za rezultat. Priprave pred sezono so potekale odlično, zato je bil poraz v EPNL zelo boleč, saj ta ne odraža dela, ki so ga igralci opravili na treningih. S takšnim pristopom in igro smo lahko nevarni za vsakega nasprotnika in če nadaljujemo tako lahko pričakujemo uspešno sezono.”

Nasprotnik v naslednjem krogu Pokala Pivovarne Union bo znan kmalu, že v soboto pa se vidimo Pr’Likarc na prvi domači ligaški tekmi. V goste prihaja ekipa Galeb Ankaran!

Foto: Uradna stran ND Bilje

Deli novico: