Sledi nam:

Poročilo nogometne šole: Zimski “premor”

Nogometna šola ND Idrija se po končanem jesenskem ligaškem delu ni odpravila na zimsko spanje temveč so se selekcije kot vsako leto »skrile« v dvorane, ki jih premore naša občina. Tako smo termine treningov razporedili v modro dvorano, dvorano GJV ter OŠ Spodnja Idrija. Kljub ligaškemu premoru, so tako najmlajši kot tudi starejši klubske barve zastopali na zimskih ligah in turnirjih v gorenjski, ljubljanski in goriški regiji.

Selekcija U7, ki še ni tekmovalno usmerjena, je svoje znanje kazala na turnirjih v Vipavi in Idriji, kjer smo lahko videli veliko borbe, željo po dokazovanju in ogromno lepih potez naših najmlajših članov društva.

Selekcija U9 se je najprej v decembru z dvema ekipama udeležila turnirja v Vipavi in se domov vrnila z odličnim tretjim mestom. Po novem letu, so sledili turnirji v Kamniku in Cerknici, katerih so se ločeno udeležili fantje letnikov 2015 in 2016. Prav vsi, so pokazali ogromno vneme in lepe igre, ki so dokaz rednega in zavzetega treniranja. Nazadnje pa se je ekipa udeležila še turnirja NK Ledine, ki je potekal na domačih tleh v modri dvorani. Vsi fantje so z borbenostjo in ekipno igro prišli do končnega prvega mesta. V sredini marca selekcijo U9 čaka še močen mednarodni turnir v Umagu, kjer se bojo med drugim v skupini pomerili tudi z Mariborom in Domžalami. Omeniti gre, da se bodo turnirja udeležile tudi ekipe iz Barcelone, Juventusa in Milana, tako da nas čaka res nepozabna izkušnja.

Selekcija U11 se je z dvema ekipama predstavila na zimski ligi v Vrhniki, kjer so se mladi nogometaši pomerili tudi z Olimpijo. Poleg zimske lige, so bili aktivni tudi na turnirju v Kamniku kjer so bili za las oddaljeni od finala saj so v polfinalu, proti močni ekipi iz Interblocka izpadli po loteriji kazenskih strelov. Prav tako so se udeležili prijateljskega turnirja trojk v Tolminu, kjer so se pomerili s sovrstniki iz NK Tolmina in NK Oplast Kobarida. Fantje so se prvi vikend marca za tri dni odpravili na malo bolj oddaljen turnir v Bosno in Hercegovino. Prvi dan so se otroci namestili v hotelu in na hitro spoznali z okolico. V soboto so se trener, otroci in starši odpravili manjšo ogled mesta Cazin, nedelja pa je bila rezervirana za turnir, kjer so se pomerili z ekipami NŠ Talent, OŠN 3E Bihać ter NK Vitez Bužim. Naši fantje so imeli začetno tremo, saj je bil to za njih prvi mednarodni turnir. Kljub temu so se zbrali in s pomočjo najglasnejših navijačev na igrišču prikazali zelo dobro in borbeno igro. Turnir so zaključili v skupinskem delu s po eno zmago, porazom in neodločenim rezultatom.

Tako selekcija U9 kot U11 sta se udeležili turnirja Rad Igram Nogomet, ki je pod okriljem MNZ-ja potekal v idrijski modri dvorani.

Selekcija U13, ki jo je z novim letom prevzel Darjo Koblar, je vikende prezimila na umetni travi Nogometnega kluba Vrhnika, kjer so se igrale tekme zimske lige. Ekipa je novega trenerja že sprejela medse, kar se odraža tako z dobrimi predstavami na tekmah kot tudi zelo veliko udeležbo na treningih. Letos se je selekcija U13 po dolgih letih odpravila tudi na priprave v Umag od koder se nam je javljal Dejan Novakovič. Ekipa je zares uživala ter opravila veliko dobrih treningov. Fantom so nekoliko ponagajale tudi vremenske razmere a so prosti čas s pridom izkoristili v hotelskem bazenu. Odigrali so tudi prijateljsko srečanje proti močni ekipi U14 iz sosednje Avstrije in izgubili s 1:3 ampak vseeno pokazali lepo igro.

Sprememba se je zgodila tudi pri selekciji U17, kjer se je klub zaradi težav s številčnostjo igralcev odločil, da za drugi del sezone odstopi iz ligaškega tekmovanja. Kljub temu so kadeti s treningi še vedno aktivni. Fante izstopnih letnikov se je tudi že priključilo k članski ekipi, kjer pridno nabirajo minute in bogate izkušnje.

Na tem mestu bi se zahvalili vsem staršem, ki resnično pripomorete pri podpori in organizaciji tovrstnih odhodov na turnirje in priprave, ter za glasno navijanje v naših klubskih barvah!

Vodja nogometne šole Ivan Medic

Deli novico: