Sledi nam:

Poročilo tekme: Bistrc Irbis 1 : 1 ND Idrija

Idrija je v soboto v Ilirski Birstici odigrala zadnjo letošnjo tekmo v EPNL. Gostovali smo pri prvaku lige, ki se seli v 3. SNL in z zelo zrelo predstavo iztržili remi z 1:1.

Tekma se je začela zelo dinamično in z veliko naboja. Gostujoči navijači so napolnili stadion, saj je po končani tekmi sledila zabava za prvake in tako dodali dodatno energijo tekme. Idrija se je dobro zoperstavila favoriziranem nasprotniku, ki v letošnji izvedbi EPNL ni doživel poraza. Nasprotnik ni prišel do izrazitih priložnosti, poznala se je individualna kvaliteta, a je obrambna linija Idrije dobro zaustavljala napade. Proti koncu prvega polčasa je Idrija preko Roka Jereba prišla do vodstva in tako na odmor odšla z rezultatom 0:1.

V drugem delu je se je tekma odvijala zelo podobno. Obe ekipi sta prikazali veliko želje, nekoliko več pobude pa so na krilih svojih navijačev imeli domačini. Idrija se je organizirano branila, v 73. minuti pa je Idrija storila prekršek za 11-mentrovko, domačini pa so ponujeno rutinirano izkoristili. Idrija je opravila nekaj menjav, ki so kot že večrat v tej sezoni zelo zrelo odigrale in vzpostavili ravnotežje na igrišču. Zelo izenačen boj z malo izrazitimi priložnosti je tako vodil v končni rezultat 1:1.

Trener Sašo Ogrič po končani sezoni 2023/2024:

Ko sem po novem letu ponovno prevzel ekipo je bil naš cilj loviti zaostanek 13 točk za Kortami in fantje so dobro trenirali, igrali ter tako izničili zaostanek iz prvega dela sezone. Ko smo se izenačili nam je forma in motiv nekoliko padel in v zadnjih krogih smo tako izgubili kar nekaj pomembnih točk v boju za drugo mesto na lestvici. Na koncu smo sezono zaključili z istim izkupičkom kot Korte, Ankaran pa je v drugem delu odigral odlično in na koncu zasluženo osvojil 2. mesto. Pozitivna stvar drugega dela sezone je, da so vsi igralci dobili dovolj priložnosti in ulovili tekmovalni ritem ter tako pokazali, da so pomemben del ekipe. Potrebno pa bo veliko dela, ki se prične zdaj. Pred začetkom sezone je potrebno postoriti marskaj, da bi naslednje leto lahko konkuriurali za najvišja mesta, vseeno pa v meni vlada pozitiva in se že veslim novih izziviv, ki jih prinaša sezona 2024/2025!

Zaključujemo torej že četrto člansko sezono odkar se je članska ekipa v Idriji na novo sestavila in na tem mestu bi se radi zahvalili našemu glavnemu sponzorju podjetju Zidgrad Idrija, ki je letos z nami “oddelal” prvo sezono in nam tako omogočil, da so se razmere v klubu še izboljšale. Prav tako se zahvaljujemo tudi ostalim sponzorje, saj brez podpore lokalnega gospodarstva nadaljnji razvoj nogometa v Idriji ne bi bil mogoč!

Se vidimo kmalu!

Idr’je!

EPNL 2024 27. krog:
Bistrc Irbis – ND IDRIJA  1:1 (0:1)
Idrija: R. Jereb 40′.; Bistrc: Klepact 73′
450 Gledalcev

Deli novico: