Sledi nam:

Poročilo tekme: Bistrc Irbis 1:2 ND Idrija

Preteklo soboto je bilo odigrano še zadnje srečanje letošnjega prvenstva EPNL. Idrija je z 1:2 odpravila tudi ekipo Bistrc Irbisa in tako vknjižila novo zmago ter osvojila končno tretje mesto v letošnji sezoni. Idrijčani bodo obžalovali predvsem jesenski del sezone, v katerem so izgubili precej dragocenih točk v boju za sam vrh.

Igrišče v Podgradu je bilo res slabo pripravljeno in je oteževalo tekočo igro s hitrimi podajami. Idrija je vseeno takoj na začetku močno pritisnila in začela z obetavnimi napadi, a je tempo kmalu padel in tekma se je obrnila. Idrija je nadaljevala slabo, nasprotnik pa je prišel do nekaj priložnosti. V 33. minuti so gostitelji prišli do vodstva, Idrija pa je neuspešno lovila izenačenje.

Med polčasom je trener Sašo Ogrič fante uspel dvigniti, saj so v drugem polčasu odigrali čisto drugačno tekmo. Z veliko več dinamike in borbenosti so najprej prišli do izenačenja. Bor Jereb je v 63. minuti najprej zadel z 11. metrov in rezultat poravnal na 1:1. Ponovno so do izraza prišle menjave, saj so vsi fantje, ki so vstopili iz klopi, nekoliko dvignili ritem in tako okrepili napadalno igro. Samo dobrih deset minut po izenačenju je Bor Jereb zadel še drugič in Idrijo popeljal v vodstvo z 1:2. Vse do konca srečanja je Idrija držala svoj tempo in srečanje končala z novo zmago, že sedmo v drugem delu prvenstva.

Izjava trenerja Sašo Ogriča po končani sezoni:

“Sezona je zaključena in lahko rečem, da sem z letošnjim izkupičkom zadovoljen. Seveda me veseli predvsem drugi del sezone, ko smo končno začeli igrati nogomet z veliko goli. Še vedno prejemamo preveč zadetkov in to bo potrebno izboljšati. Zanimalo me je predvsem kako bo ekipa odreagirala proti ekipam kot so Renče, Kozina, Komen in Korte, ki jih lahko smatramo kot nekoliko večji izziv. Z izjemo Kort me fantje niso razočarali. Velik doprinos je letos prinesla klop, ki pa je vseeno še nekoliko prekratka. Glavna sprememba v drugem delu je bila predvsem sprememba igralnega sistema in sprememba pozicij igralcev, ki so vse mlajše selekcije odigrali na istih položajih. S spremembmi smo naredili velik eksperiment, ki pa je odlično uspel. Tudi v številkah je letošnja sezona drugačna. V primerjavo z lansko smo v dveh tekmah manj zbrali kar 8 točk ter 23 golov več. Sedaj sledi krajši počitek, potem pa bomo videli kako naprej, saj nas v novi sezoni tako na nivoju celotnega kluba kot članske ekipe čaka veliko izzivov.”

Sezona je za člane zaključena, mi pa bi se na tem mestu ponovno radi zahvalili vsem navijačem, ki nas zvesto spremljate. Potrebno je dodati, da je obisk naših tekem primerljiv in celo boljši kot na marsikaterm obračunu v 2. SNL. Zahvaljujemo se tudi našim sponzorjem, brez katerih vse skupaj ne bi bilo mogoče!

Se vidimo kmalu!

Idr’je!

Deli novico: