Sledi nam:

Poročilo tekme: Boreas Ajdovščina 2 : 4 ND Idrija

Sobota je prinesla novo tekmo in novo gostujočo zmago Idrije! V Ajdovščini smo se v zgodnjem terminu (13:30) pomerili z domačo ekipo Boreas Ajdovščina. Predzadnje uvrščena ekipa prvenstva se je dobro upirala, a vseeno klonila z rezultatom 2:4.

Prvi polčas je bil precej raztrgan in kaotičen. Idrija je kmalu po prvem žvižgu prevzela vajeti igre in zagospodarila na igrišču. Fantje so si pripravili tudi nekaj lepih priložnosti, a do zgodnjega vodstva ni prišlo. Že v 25. minuti tekme pa je Idrija zaradi incidenta ostala brez branilca Zijada Selimovića, ki je prejel rdeči karton in tako predčasno zaključil tekmo. Sledilo je nekaj zmede, a so gostje tudi z igralcem manj tekmo nadzirali. Napadi so se v zaključku prvega polčasa obrestovali, saj je v 43. minuti kapetan Dejan Marinac poskrbel za vodstvo pred odhodom na odmor.

Trener Sašo Ogrič je opravil dve menjavi in močno poživil igro, kar se je kasneje obrestovalo. Aleksi Medic je deloval odlično in napadi Idrije so se stopnjevali do novega zadetka Roka Jereba, ki je v 62. minuti premagal domačega vratarja. Gostje so po dosojeni enajstmetrovki rezultat znižali na 1:2. V igro je nato vstopil tudi Ivan Medic in v 28 minutah prispeval kar dva zadetka. Najprej je zadel v 75. minuti in nato še v 89. Kazalo je že na zmago z rezultatom 1:4, a so gostitelji v izdihljajih tekme še rezultat še enkrat znižali na 2:4.

Trener Idrijčanov je bil z videnim zadovoljen:

“Forma se stopnjuje in zmage proti ekipam iz dna lestvice so nujne. Tokrat smo tudi z igralcem manj pokazali, da lahko igramo všečen nogomet. Veseli me tudi, da se nam je končno odprlo pri zadetkih, saj smo v štirih tekmah v spomladanskem delu dosegli kar 21 golov!”

Sedaj nas čakata dve zaporedni domači tekmi! V soboto 8.4. ob 15.00 v Idrijo prihaja ekipa Ilirske Bistrice, 15.4 pa v goste prihaja še ekipa Košane! Vabljeni, da se nam pridružite na domačem stadionu v Idriji!

Deli novico: