Sledi nam:

Poročilo tekme: Galeb Ankaran 1 : 1 ND Idrija

Sobota je ponovno minila v znamenju gostovanja naše članske ekipe, ki se je tokrat odpravila na obalo. Domače tekma je bila prestavljena v Ankaran, saj so težave s preobremenjenostjo domačega igrišča zelo velike in vsaka dodatna obremenitev v tem delu leta prinaša slabše pogoje za delo za celotno nogometno šolo skozi celo leto. Idrija je vknjižila prvi remi v drugi polovici sezone in tako ostaja na tretjem mestu ligaške lestvice.

Tudi v Ankaranu smo bili priča zelo slabim razmeram, kar je v ligi EPNL pravzaprav bolj pravilo kot slučaj. Zbito igrišče je onemogočalo tekočo igro, a je Idrija kljub vsemu prikazala boljši obraz kot v prejšnjem krogu pri zmagi nad Renčami. Že v prvem polčasu je prevzela pobudo in pričela z grajenjem napadov, a zaključki niso bili dovolj dobri. Ankaran si tako ni ustvarjal praktično nič, a v prvem polčasu ni prišlo do spremembe rezultata.

Drugi del srečanja je potekal enako. Idrija je poskušala sestavljati napade, Galeb pa se je večinoma branil. V 72. minuti je sodnik po prekršku nad Rokom Jerebom v kazenskem prostoru dosodil enajstmetrovko v korist Idrije, ki jo je Dejan Marinac uspešno izvedel ter popeljal Idrijo v vodstvo 0:1. Žal je vodstvo trajalo le štiri minute, saj je v 76. minuti po napaki v gostujoči obrambi Nikolić Martin izenačil na 1:1. Idrija je imela lepe priložnosti za zmago preko Roka Domijana in Bora Jereba, a se rezultat ni spremenil.

Trener članske ekipe je bil tokrat s pristopom veliko bolj zadovoljen:

“Tokrat smo lahko gledali drugačen pristop kot v tekmi proti Renčam. Fantje so pokazali veliko borbenosti in želje, vendar je zmanjkalo nekaj zbranosti po prejetem golu. Odpraviti moramo napake, ki se nam dogajajo v fazi branjenja in poskušati priti do zmage tudi na takšnih srečanjih. Žal mi je, da moramo zaradi infrastrukture takšna srečanja prestavljati na gostujoči teren, saj nam navijači in domače igrišče dajo dodatno energijo, ki jo v takšnih tekmah potrebujemo!”

V soboto ponovno gostujemo. Tokrat se odpravljamo v Korte, nato pa sledi prvo domače srečanje proti vodilni ekipi EPNL – Bistrc Irbis.

Deli novico: