Sledi nam:

Poročilo tekme: Galeb Ankaran 5 : 2 ND Idrija

Gostovanje v Ankaranu ni prineslo želenega rezultata. Bleda predstava Idrije je pomeila prvi poraz v novi sezoni in sploh prvi poraz na uradni tekmi novega trenerja Borisa Freliha, ekipa Galeba pa je prišla do sploh prvih točk v novi sezoni.

Igrišče v Ankaranu je bilo tudi tokrat v resnično slabem stanju. Domačini so začeli odločno, Idrija pa je bila v obrambi nezbrana in že v 13. minuti so povedli z 1:0. Gostje iz Idrije so nato pritisnili močneje, a jim iz nekaj zrelih priložnosti ni uspelo poravnati izida. Ankaran pa je bil v svojih priložnostih natančen in v 43. minuti so vodili že z 2:0.

Po odmoru so gostje ponovno nastopili odločno, a so zapravljali priložnost za priložnostjo. Gostje so v 55. minuti po sicer nekoliko sporni situaciji še dodatno povišali izid na 3:0. Samo 4 minute kasneje je sledil prvi gol Idrije. Zadel je Aljaž Berglez, ki se je letos v ekipo vrnil po daljši odsotnosti zaradi poškodbe. Slaba predstava gostujoče obrambe pa se je nadaljevala, saj je Ankaran v 65. minuti ponovno povišal prednost na 4:1. Le dve minuti kasneje je Dejan Marinac Idrijo ponovno vrnil v igro z lepo izvedenim prostim strelom. Pri rezultatu 4:2 se je Idrija tako trudila, a je v zaključku tekme pomovno popustila in prejela še peti zadetek za končni rezultat 5:2.

Tekma je prinesla veliko zadetkov, a vseeno je bila predstava tudi zaradi terena zelo negledljiva. Idrija je neglede na vse pustila slab vtis in z eno najslabših predstav v tej sezoni doživela hladen tuš v boju za najvišja mesta v EPNL. Ostajamo na 4. mestu s 7 točkami zaostanka za vodilno ekipo Bistrc Irbis, ki trenutno zaseda prvo mesto. Poraz včasih prinese tudi nekaj dobrega in samo z dobrimi treningi in odločnostjo lahko napredujemo.

Čaka nas še dolga sezona in naslednjo priložnost imamo že to soboto ko na domačem stadionu ob 15.00 gostimo ekipo iz Kort, ki v letošnji sezoni igra odlično in je tik pod vrhom lestvice! Se vidimo!

Deli novico: