Sledi nam:

Poročilo tekme: Ilirska Bistrica 1:5 ND Idrija

V nedeljo, 9. oktobra, so Idrijčani gostovali v Podgradu pri ekipi NK Ilirska Bistrica. Z gostovanja se vračajo z visoko zmago 1:5.

V tekmo so v prijetno toplem jesenskem ozračju veliko bolje vstopili gostje iz Idrije. Povsem so prevzeli kontrolo nad igro ter domačine stisnili globoko na svojo polovico igrišča. Že v 6. minuti je prvi zadetek za idrijsko ekipo po lepem strelu v spodnji levi kot vrat dosegel Burnić. Kmalu za tem so Idrijčani ponovno zapretili, a je nekaj dobrih posredovanj domačega vratarja poskrbelo, da je večino 1. polčasa rezultat ostal pri 0:1. Do povišanja razlike je prišlo šele v samih izdihljajih polčasa, ka je naprej v 43. minuti zadel Rok Jereb, v 45. minuti pa nato še Matej Česnik. Idrijčani so lahko tako na odmor odšli z udobnim vodstvom 0:3.

Zgodba z igro se je nadaljevala tudi v 2. polčasu, kjer so Idrijčani dominirali, vendar pa so domačini prvi zadeli iz prostega strela ter tako znižali izid na 1:3. Že po 4. minutah so nato odgovorili gostje, za katere je bil drugič na tekmi uspešen Matej Česnik. Igralci Ilirske Bistrice so si priigrali le malo priložnosti, ki jih je v večini uspešno zaustavil naš vratar Endrit, Idrijčani pa so sproščeno še nekajkrat zapretili po lepo odigranih napadalnih akcijah, katerim je zmanjkal le še zaključek. Končni rezultat 1:5 je v 89. minuti postavil igralec s številko 6, Rok Jereb, za katerega je bil to tudi 2. zadetek na tekmi.

Ekipa ND Idrije je z visoko zmago podaljšala svoj niz nepremaganosti na 5 tekem, ter tako v letošnji tekmovalni sezoni ostaja pri zgolj enem porazu na uvodni tekmi na Kozini. Dobre igre odraža tudi lestvica EPNL, kjer so Idrijčani trenutno na 4. mestu z istim številom točk kot 2. in 3. ekipa, ter le eno točko zaostanka za trenutno vodečo ekipo Galeb Ankaran.

V naslednjih 2 tednih čaka idrijsko ekipo naporen tempo s kar 3 tekmami. V soboto, 15. oktobra ob 16. uri bo Idrija v gosteh pri Košani, nato pa nas že v sredo 19. oktobra ob 15. uri čaka domača pokalna tekma 2. kroga Pokala Pivovarne Union proti tretjeligašu NK Fama Vipava! Po navdušujoči zmagi v prejšnjem krogu pokala proti favoriziranemu drugoligašu ND Bilje si lahko nadejamo zanimive in napete tekme. Le 3 dni kasneje bodo Idrijčani odigrali še eno domačo tekmo proti Komnu.

Na vseh domačih tekmah se že veselimo ponovno visokega obiska naših navijačev, ki nas v velikem številu spremljajo tudi na gostovanjih, na katerih redno preglasimo in v številu presežemo domačine!

Deli novico: