Sledi nam:

Poročilo tekme: Jadran Hrpelje Kozina 1 : 2 ND Idrija

Idrija si je na gostovanju na Kozini priigrala nove tri točke v EPNL. Po novem porazu Kort, tako Idrija za drugim mestom zaostaja zgolj za tri točke, prvak EPNL pa je odločen – ekipa Bistrc Irbis je suvereno osvojila naslov.

Tekmo so bolje začeli nogometaši Idrije, ki so bili v uvodnih minutah nekajkrat nevarni z akcijami preko bočnih položajev. Z nevarnimi predložki so si pripravili dve zreli priložnosti, a je domači vratar dvakrat suvereno posredoval ob strelih na bližnjo vratnico. Nato so pobudo postopoma prevzeli domačini, ki so si priigrali kar nekaj polpriložnosti, težišče igre pa se je preselilo bolj na polovico Idrijskih vrat. Nogometašem Idrije je v prvem polčasu manjkalo nekaj mirnosti in potrpežljivosti pri iznosu žoge iz obrambne tretjine, kar so v 34. minuti kaznovali domači nogometaši, ki so eno od odvzetih žog z učinkovito akcijo spravili za vrata vratarja Jupaja. Do konca polčasa smo nato spremljali dokaj raztreseno igro obeh ekip, ki nista prinesli novih priložnosti za gol.

V drugi polčas so nogometaši Idrije vstopili veliko bolje in kmalu vzpostavili igro, ki jih krasi v spomladanskem delu sezone. Terensko nadvlado je po podaji s kota v 54. minuti kronal Francisco Medic Javier, ki se je po predložku iz kota najbolje znašel v petmeterskem prostoru neposredno pred golom. Varovanci trenerja Ogriča so po izenačenju še naprej nadzorovali potek srečanja in žogo držali pretežno v svojih nogah, brez da bi se brezglavo podali po zmagoviti zadetek. Za potrpežljivost so bili nagrajeni v 78. minuti, ko je Rok Jereb po podaji njegovega brata odlično izkoristil prazen prostor, ki se je odprl za zadnjo linijo domačih. V kazenskem prostoru je nato s prečno podajo nesebično poiskal Tomasa Marolt Pabla, ki je žogo iz neposredne bližine mirno pospravil v mrežo. Do konca tekme si domači niso priigrali resnejše priložnosti, s katero bi bilo lahko ogroženo vodstvo Idrije, ki je tudi v zadnjih minutah žogo poskušala držati v svoji posesti, čim dlje od lastnih vrat.

Prihaja vikend za regeneracijo in počitek, potem pa se vračamo na stadion Pr’ Likarc, kjer bomo v 22. Krogu EPNL gostili ekipo Košane.

Deli novico: