Sledi nam:

Poročilo tekme: Košana 1:0 ND Idrija

V soboto 15.10.2022 smo v 6. krogu EPNL gostovali pri vselej neugodni Košani in na žalost izgubili z minimalnim rezultatom 1:0.

Gostovanja v Dolnji Košani Idričanom niso pisana na kožo. Vselej motivirana domača ekipa vedno znova pokaže borbeno igro predvsem v fazi branjenja, kar nam je tudi tokrat predstavljalo veliko težavo za pripravo obetavnejših napadov in zaključkov.

Prvi polčas je postregel z zelo izenačeno igro. Idrija je sicer imela žogo nekaj malega več, a nikakor ni uspela prebiti sredine in spraviti žoge v zadnjo tretjino. Potrebno je pohvaliti domačine, ki so igrali z velik željo in borbo, ter tako dobivali večino dvobojev na sredini in povsem onemogočili Idrijčane pri pripravi napadov. Domači igralci so bili tako nagrajeni za borbo v prvem polčasu. Z nekaj sreče in napako v obrambi Idrije je Košana v kritičnem delu v zadnji tretjini prišla do žoge, ter s podajo v kazenski prostor in zaključkom v daljši kot nekaj minut pred koncem polčasa prišla do vodstva z 1:0.

Ob polčasu je gostujoči trener Sašo Ogrič poskušal prebuditi ekipo, kar mu je tudi uspelo. Idrija je v nadaljevanju odigrala veliko bolje, držala žogo v svoji posesti in brez prestanka napadala gostujoči gol. V zadnji fazi je vselej nekaj zmanjkalo in zreilh priložnosti ni bilo veliko. Gostitelji so igrali predvsem na protinapade in bili v nekaj situacija zelo nevarni, na nogi pa so imeli tudi vodstvo z 2:0, a so na srečo priložnost zapravili. Drugi del drugega polčasa pa so zaznamovali predvsem padci domačinov ob vsakem stiku in tekma je bila nenehno prekinjena. Žal je na koncu zmanjkalo nekaj malega sreče, da bi izenačili. V izdihljajih tekme je vratnico zadel kapetan Dejan Marinac, a ostalo je pri rezultatu 1:0.

Potrebno je dodati tudi, da je trener idrijačanov Sašo Ogrič prejel rumeni karton. Žal je situacija s sodniki v EPNL slaba in čudne sodniške odločitve nas spremljajo že vse od prvega kola. Tudi v tej tekmi so gostitelji že v 2. minuti srečanja v kazenskem prostoru pri podaji gostujočih razvidno igrali z roko, žal pa tega samo sodniška trojica ni videla. Tudi v nadaljevanju je sledilo mnogo slabih odločitev in zaradi ugovarjanja je bil gostujoči trener kaznovan z rumenim kartonom.

Ukvarjanje s sodniki na igrišču je žal tudi naša šibka točka, kar pa nikoli ne prinaša točk. Potrebno je odigrati bolje kot nasprotnik, na kar sodniki nimajo vpliva.

Vseeno ostajamo na 5. mestu s samo točko zaostanka za 2. mestom in tremi točkami zaostanka za prvim. V sredo nas čaka pomembno srečanje v Pokalu Pivovarne Union. Vsi na stadion Pr’Likarc ob 15:00, da podpremo fante v boju za novo veliko zmago!

Deli novico: