Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Idrija 0 : 0 ND Renče

V soboto je članska ekipa odigrala še tretje zaporedno srečanje na domačem igrišču v Enotni primorski nogometni ligi. Tokrat je v goste prišla ekipa iz Renč ter iztržila neodločen rezultat 0:0.

Tekma se je začela s polurno zamudo zaradi tehničnih težav gostujoče ekipe, Idrija pa je tokrat nastopala z nekoliko zdesetkano ekipo, saj so zaradi kartonov oziroma bolezni manjkali kar trije stalni člani začetne enajsterice. Začetek tekme je prinesel odločno predstavo Renč, saj so že v prvih dveh napadih nevarno zapretili, a jim zaključek ni uspel. Idrija se je začetnega pritiska nato nekoliko otresla in se počasi prebujala. Tekma se je v prvem polčasu odvijala pretežno na sredini igrišča, saj sta obe ekipi igrali čvrsto obrambo in nasprotniku nista pustili veliko prostora. Idrija je nato v zaključku prvega polčasa še dvakrat nekoliko resneje zapretila preko Marolta, a je izid ostal nespremenjen.

Drugi polčas se je začel nekoliko podjetneje s strani Idrijčanov in domača ekipa je počasi prevzela pobudo. Idrija je v najobetavnejši akciji tudi stresla vratnico, odbito žogo pa je še enkrat ubranil gostujoči vratar. Renče so kmalu zatem enako storile pred domačim golom in prav tako zatresle vratnico. V 59. minuti se je poškodoval Ivan Medic, domači trener pa je opravil menjave in igra tako nekoliko poživil. Proti koncu tekme smo gledali prevsem napade in poskuse Idrije, ki si je močno želela zmagovitega gola. Domačini so imeli kar nekaj priložnosti iz prekinitev, a je zmanjkala natančna podaja oziroma zaključek.

Remi nas seli na 4. mesto na prvenstveni lestvici s štirimi točkami zaostanka za vodilno ekipo Bistrc Irbis. V soboto nas čaka gostovanje v Ankaranu pri ekipi Galeb Ankaran, ki letos še ni osvojila točke.

Deli novico: