Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Idrija 0 : 1 NK Korte

V soboto se je na Mestnem stadionu Idrija domača nogometna ekipa v 8. krogu Enotne primorske nogometne lige (EPNL) srečala z drugouvrščeno ekipo na lestvici, ekipo NK Korte. Po 90 minutah napete igre in nič kaj lepega nogometa so igrišče veliko bolj zadovoljni zapustili igralci Kort, ki so po golu iz prekinitve zmagali z 0:1.

Tekma je dolgo časa zaradi zelo slabega vremena v prejšnjih dneh, ter še v petek zvečer deloma poplavljene nogometne zelenice, visela v zraku. K sreči se je po nekaj jutranjih plohah vreme v soboto umirilo, tako da so nogometaši tekmo začeli v lepem sončnem vremenu. Čeprav so domačini začeli bolj energično, so po nekaj napačnih podajah kaj kmalu nadzor na tekmo za nekaj minut prevzeli gostje z obale. Čeprav te nekaj minutne nadvlade niso uspeli nadgraditi z golom iz igre, jim je po izvajanju kota to uspelo že v 11. minuti, ko je za Korte z glavo zadel Nikola Ećimović. Po prejetem golu so Idrijčani, katerim skozi celo tekmo ne gre očitati pomanjkanja borbenosti, prevzeli posest nad žogo, vendar z izjemo posameznih priložnosti do konca polčasa niso preveč resno zapretili. Tik pred koncem 1. polčasa so domači ostali še brez Ivana Medica, ki je že začel tekmo rahlo poškodovan, a navkljub vsemu stisnil zobe za skoraj cel polčas.

V drugem delu smo spremljali raztrgano igro, več priložnosti – tudi nekaj »smrtnih« – so imeli domačini, vendar je zmanjkal kanček sreče, da bi žoga pristala v mreži nasprotnika. Idrijčani so močno pritiskali in stopnjevali igro, vendar se ta na sredini igrišča ni zares razvila. Travnata površina je bila močno razmočena in posledično mehka, zato je bila kombinatorna igra po tleh, ki je Idrijo krasila, precej onemogočena. Gostje so vsako žogo, ki se je približala njihovemu golu preprosto izbijali na drugo stran, tako da so gledalci lahko spremljali z njihove strani bolj ali manj samo preskok igro. Žal vse do konca domačini niso uspeli najti poti v gola nasprotnika, tako da se je tekma zaključila z 0:1 za goste.

To je bil drugi zaporedni poraz Idrijčanov v letošnjem ligaškem tekmovanju, v katerem je sedaj Idrija na sredini lestvice na 5. mestu, kar pomeni, da za vodilno ekipo Bistrc Irbis zaostaja že velikih 10 točk. Prav vodilna ekipa na lestvici bo naslednji nasprotnik Idrijčanov. Tekma bo v nedeljo 5.11. ob 15.00 v Ilirski Bistrici. Za tem sledi še eno gostovanje v Vodicah, jesenski del prvenstva pa bomo zaključili 18.11. z domačo tekmo proti NK Hrpelje Kozina.

Najlepša hvala še enkrat vsem navijačem, ki ste kot po navadi lepo zapolnili tribune idrijskega stadiona, ter našim sponzorjem!

Deli novico: