Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Idrija 0 : 4 Bistrc Irbis

Naša članska ekipa je “končno” tudi v spomladanskem delu nastopila na domačem stadionu in rezultatsko doživela boleč poraz proti prvouvrščeni ekipi EPNL Bistrc Irbis z 0:4. Čeprav smo igrišče namenoma manj obremenjevali so razmere vedno slabše, saj je pred tekmo veliko deževalo, igrišče pa je bilo še dan pred tekmo zalito.

Prva domača tekma po nekaj mesecih je vedno nekaj posebnega in Idrija je z nabojem pred domačo publiko srečanje odprla zelo obetavno. Gostom domači niso pustili razviti njihove igre, zato so večinoma poskušali prebiti čvrsto idrijsko sredino z dolgimi podajami. Pritisk Idrije se je stopnjeval in Tomas Marolt je imel pred vrati Bistrc Irbisa lepo priložnost, da domače popelje v vodstvo, a je iz sredine kazenskega prostora poslal žogo mimo leve vratnice. Takoj za tem so odgovorili gostje, saj so že v naslednji akciji zadeli prečko in praktično s prvim strelom proti vratom nevarno ogrozili gol domačinov. V 34. minuti so gostje po hitrem protinapadu prišli do vodstva z 0:1 in Idrija je po prejetem golu delovala nekoliko nervozno. V 43. minuti je sodnik zaradi igranja z roko v domačem kazenskem prostoru pokazal na belo točko, gostje pa so priložnost izkoristili ter na premor odšli z dvema zadetkoma prednosti.

Drugi polčas se je začel na najslabši možen način, saj so gostje že v drugi minuti nadaljevanja po lepem preigravanju v kazenskem prostoru prišli do vodstva z 0:3. Idrija je nato nadaljevala tako kot je tekmo začela, saj je prevzela pobudo in iskala prvi gol, a je v zadnji tretjini vedno nekoliko zmanjkalo. V 75. minuti so gostje ponovno udarili iz protinapada in povišali na 0:4. Ekipa Bistrca je prikazala učinkovitost, ki jo krasi že vso sezono, saj so praktično vse akcije, ki so si jih priigrali, pretvorili v gol. Idrija je poskušala in v zaključku tekme prišla do lepe priložnosti. Po dobrem strelu Ferika Kendića se je s parado izkazal gostujoči vratar ter tako ohranil mrežo nedotaknjeno.

Trener Sašo Ogrič po porazu:

“Pravzaprav me kljub rezultatu 0:4 fantje niso razočarali. Zdi se mi, da smo prepoceni že v prvem polčasu prišli do zaostanka z 0:2 in tekma tako postane težka. Fantje so se trudili, je pa nekoliko zmanjkalo v zaključni fazi gradnje napada. To so tekme iz katerih se vsi lahko veliko naučimo, rezultat hitro pozabimo in gremo naprej.”

Nova priložnost na domačem stadionu nas čaka že prihajajoč vikend, ko gostimo ekipo Vodice Šempas!

Deli novico: