Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Idrija 1 : 0 Vodice Šempas

Sobota je prinesla pravo ligaško tekmo z veliko borbe na sredini igrišča, Idrija pa je iztržila 3 točke! V idealnih vremenskih pogojih smo lahko spremljali zelo zanimivo taktično tekmo, gol Bora Jereba z glavo po predložku sredi prvega polčasa iz kota pa je odločil tekmo.

Prvi polčas se je začel z visokim tempom, gostujoča ekipa pa je v začetnih minutah prevezela pobudo in domačine pritisnila globoko na idrijsko stran ter jim onemogočala efektivno izgradnjo napada. Po začetnem pritisku je Idrija vseeno prišla do ravnovesja in gledali smo res zanimiv taktični boj na majhnem prostoru, ki ni zadoščal za kreiranje hitrih akciji. Jaka Lapanja je z nekaj lepimi globinskimi žogami lepo zaposlil napadalce, a do uspešnega zaključka akcij ni prišlo. Na nasprotni strani so tudi gostje nekajkrat lepo zapretili, je pa tokrat vratar Endrit Jupaj uprizoril odlično predstavo in z branjem globinskih žog spretno čistil kazenski prostor. V 27. minuti tekme si je Idrija priigrala prvi kot izvajal pa ga je Jaka Lapanja, ki je z lepo žogo našel Bora Jereba, ki je bil najvišji v skoku in tako poskrbel za vodstvo Idrije z 1:0. Do konca prvega polčasa se je tekma odvijala z enakim tempom, do spremembe izida pa ni prišlo.

V drugem delu smo gledali podobno predstavo. Idrija je vseeno igrala nekoliko bolje in si pripravila nekaj priložnosti. Lepo priložnost za povišanje vodstva je imel Luka Kogej, a je v strelu z neposredne razdalje nastreljal vratarja. V drugem delu drugega polčasa je v igro vstopil Aleksi Medic, ki je poživil desni bok in močno oteževal delo gostom. Idrija je nekoliko več prehajala v zadnjo tretjino, a ponovno brez pravih zaključkov pred golom. Proti koncu tekme je v igro ponovno vstopil komaj 16-letni Andraž Poljanšek, ki v drugem delu sezone pridno nabira minute v članski zasedbi in dobro izkoristi vsako ponujeno priložnost.

Idrija je tako tekmo pripeljala do konca in vknjižila pomembne 3 točke v boju za najvišja 3 mesta na lestvici.

Trener Sašo Ogrič po zmagi proti ekipi Šempas Vodice:

“Zelo podobna tekma kot pretekli vikend proti ekipi Bistrc Irbis z vidika pristopa in igre, rezultat pa povsem drugačen. Ekipa Vodic letos prvič sodeluje v EPNL in vidim lahko podobnosti z našo ekipo izpred skoraj štirih let. Igrajo všečen nogomet ter imajo veliko individualne kvalitete. Tekma mi je bila iz tega vidika všeč, saj sta obe ekipi poskušali igrati. Še vedno imamo veliko težavo v zadnji tretjini, saj nikakor ne pridemo v dobre situacije, težavo pa imamo tudi z zaključki. Vemo na čem je potrebno delati v prihodnje in fantom s takšnim pristopom povsem zaupam.”

Že ta vikend se boj v EPNL nadaljuje, Idrijčane pa čaka gostovanje pri ekipi Jadran Hrpelje -Kozina! Vabljeni, da se nam pridružite tudi tam!

Deli novico: