Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Idrija 1 : 1 NK Vipava (2:4)

Za začetek borbena predstava, dober odpor in nesrečen poraz po enajstmetrovkah za izpad iz pokala.

Prva letošnja uradna domača tekma je postregla z razburljivim dvobojem, vostvom gostov iz Vipave, poznim izenačenjem domačinov in porazom po enajstmetrovkah za izpad Idrije iz pokalnega tekmovanja 2023/2024.
V vročem vremenu in pred znova lepim številom gledalcev so Idrijčani pod vodstvom novega trenerja Freliha že od prve minute zaigrali borbeno in odločno ter se tako enakovredno kosali s favoriziranim nasprotnikom. Na obeh straneh smo v prvem delu videli nekaj lepih priložnosti, bližje zadetku pa so bili po strelih Ivana Medica in Roka Jereba tik pred koncem prvega dela domačini.


V nadaljevanju je igra potekala večinoma med obema šestnajstmetrskima prostoroma, za vodilni zadetek gostov pa je s strelom od daleč in odbojem od domačega igralca v 76. minuti poskrbel Petkovšek. Odgovor belo-rdečih je bil silovit, nagrada pa zadetek za izenačenje, ki ga je tri minute pred koncem rednega dela z lepim strelom z roba kazenskega prostora dosegel Selimović.


Ker se podaljška se v predkrogih pokalnega tekmovanja ne igra, so o zmagovalcu odločale enajstmetrovke.  Spretnejši so bili tokrat gostje iz Vipave, ki so se po dveh lepih obrambah vratarja Bajca uvrstili v naslednji krog tekmovanja.

Pokalno tekmovanje se tako žal v Idriji za to sezono zaključuje. Čestitamo nasprotniku, navijače in navijačice pa lepo vabimo na mestni stadion ob prihodnjih domačih tekmah.

Deli novico: