Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Idrija 1 : 2 ND Renče

Idrija je pretekli vikend gostila ND Renče in doživela hladen tuš v boju za drugo mesto na lestvici EPNL. Ekipa Renč je prikazala borbeno igro in zasluženo zmagala z rezultatom 1:2 ter domov odnesla vse tri točke.

Začetek tekme je postregel z dobro napovedjo, saj je Idrija zelo zgodaj prišla do vodstva. Jaka Lapanja je lepo zaposlil Roka Jereba, nad katerim pa je bil v kazenskem prostoru storjen prekršek za najstrožjo kazen. Javier Francisco Medic je z bele točke poskrbel za vodstvo Idrije v 5. minuti tekme. Takoj po doseženem golu pa je igra domačih padla in vse se je odvijalo bolj na sredini igrišča. Izgubljene žoge in dvoboji so se vrstili in Renče so z borbeno igro prihajale do lepih priložnosti. Vseeno se rezultat do polčasa ni spremenil in na odmor je Idrija odšla z minimalnim vodstvom

Drugi del se je začel tako, kot se je končal prvi. Bleda predstava domačih je ponujala priložnost nasprotniku za presenečenje in to se je tudi zgodilo. V 64. minuti tekme se je po napaki Idrije Renčam ponudila priložnost, ki so jo izkoristilie in Poje Maks je zadel za izenačenje. Idrija se ni pobrala, vseeno pa je poskušala z visoko postavitvijo priti do zmage. Žoga ni tekla tako kot bi morala in nasprotnik je v 93. minuti tekme prišel do protinapada v katerem je Igor Gligorević v sicer nekoliko sporni situaciji Renče popeljal v vodstvo z 1:2. Rezultat se do konca tekme ni spremenil v zaključku pa je domači vratar Endrit Jupaj zaradi burnih reakciji prejel tudi rdeči karton.

Trener Sašo Ogrič po prvem porazu po prevzemu ekipe v začetku pomladi:

“Zelo slaba tekma. Že pred tekmo sem čutil, da energija v ekipi ni prava in to se je pokazalo tudi na igrišču. Nismo bili pravi, izgubljali smo dvoboje in žoge na sredini igrišča hkrati pa si nismo pripravili obetavnih priložnosti. Fantom sem že na treningih povedal, da je zaključek letošnje sezone pomemben za pripravo na novo sezono. Enostavno se moramo znati spopasti s pritiskom pa čeprav je v igri samo drugo mesto na lestvici. V drugem delu smo od 33 točk ki smo jih dosegli do tega trenutka pobrali 21 točk in to me navdaja z optimizmom, a potrebno je zdržati do konca. Čestitke Renčam za borbeno predstavo, mi pa bomo morali oddelati bolje.”

Sledi nova domača tekma! V soboto v goste prihaja ekipa Galeb Ankaran, ki je na trenutno zaseda drugo mesto in ima 3 točke prednosti!

EPNL 2024 24. krog:
ND IDRIJA – ND RENČE 1:2 (1:0)
Idrija: F. J. Medic 5′., Renče: Poje 64′., Gligorević 93′.
130 Gledalcev

Sodnik: Kodrič Aleks

Deli novico: