Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Idrija 1:1 Bistrc Irbis

Zadnja tekma jesenskega dela Enotne primorske nogometne lige je prinesla obračun na domačem stadionu proti ekipi Bistrc Irbis, ki je pred tekmo zasedala visoko 2. mesto na lestvici. Tekma se je končala z remijem 1:1.

Nekoliko hladnejše zgodnje popoldne je prineslo zanimivo tekmo dveh ekip, ki znata igrati lep in gledljiv nogomet. Prvi polčas je bil precej dinamičen. Največ se je dogajalo na sredini igrišča, obe ekipi pa sta imeli kar nekaj težav z kontrolo žoge. Naredili sta preveč napak, da bi si lahko priigrali boljše pozicije za strel na gol. Gostje iz Ilirske Bistrice so poskušali predvsem po levem boku, kjer so bili tudi najbolj nevarni, saj so s podajami v prazen prostor in nato predložki v kazenski prostor povzročali težave domači ekipi. Na drugi strani si je Idrija priigrala nekaj lepih priložnosti, še najlepšo pa je imel Gašper Grošelj, ki je lepo utekal v prostor po sredini igrišča in nato podal v kazenski prostor, a ni prišlo do nevarnega zaključka. Zlato pravilo nogometne igre – “če ga ne daš, ga dobiš” – je pripeljalo do tega, da so v 26. minuti gostje prišli do zadetka. Da je bila mera polna je v 29. minuti zaradi poškodbe iz igre moral tudi domači kapetan Dejan Marinac, na igrišče pa je vstopil Jan Zalar.

Drugi polčas je Idrija zaigrala nekoliko bolje in si priborila kar nekaj obetavnih priložnosti. Diktirala je tempo na sredini ter tudi kar nekajkrat prišla do nevarnih in izdelanih akcij. Z lahkoto bi tekmo poimenovali tudi kot tekmo prečk, saj so domačini kar 5x zatresli okvir vrat, v enem samem napadu 3x, vendar žoga ni hotela v gol. Idrijčani so do priložnosti za izenačenje vendarle prišli po prekršku gostov v kazenskem prostoru, enajstmetrovko pa je uspešno izvedel Ivan Medic, ki je kazenski strel moral sicer še enkrat ponoviti zaradi prehitrega utekanja ostalih igralcev v kazenski prostor. Do konca tekme sta si obe ekipi priigrali še nekaj priložnosti, gostje predvsem iz prekinitev, vendar do zadetka ni prišlo. Končnih 1:1 je bil za obe ekipi pošten rezultat, čeprav so tako domačini kot tudi gostje imeli nekaj priložnosti, ki bi lahko vodili v zmago enih ali drugih.

Glavni trener Sašo Ogrič po jesenskem delu:

“V jesenskem delu smo dokazali, da se lahko kosamo z ekipami, ki so na papirju močnejše, pokal pa je bil dober pokazatelj tega, kako se lahko igra ko je ekipa 100% osredotočena na tekmo. V prvenstvu nismo pokazali vsega kar znamo, zato se moramo dobro pripraviti na spomladanski del in se približati prvim mestom na lestvici. Vesel sem, ker so se ljudje vrnili na stadion in nas v res velikem številu podpirajo ns vsaki tekmi.”

Idrija je tako prvo polovico prvenstva končala na petem mestu, torej na sredini lestvice. Rezultat ni slab, obstaja pa občutek, da bi bili lahko bližje vrhu. Največ točk je Idrija izgubila na tekmah proti ekipam iz sredine in dna lestvice. V drugem delu sezone bo potrebno takšne tekme odigrati z več želje in poguma, ter se tako prebiti v zgornji del lestvice.

Ob končanem jesenskem delu bi se radi zahvalili tudi našim sponzorjem, ki nam vse skupaj omogočajo ter seveda našim navijačem, ki so vsekakor najboljša publika v EPNL in se tekem udeležujejo v največjem številu izmed vseh ekip v tem tekmovanju!

Se vidimo v marcu!

Deli novico: