Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Idrija 1:1 NK Komen

V soboto 5. novembra smo v Idriji odigrali zaostalo srečanje 7. kroga EPNL. Prvotno srečanje je bilo po nekaj minutah prekinjeno in prestavljeno zaradi močnega dežja, ponovljena tekma pa se je to soboto končala z rezultatom 1:1.

Idrija je bila igralsko oslabljena, saj je manjkalo kar nekaj igralcev, ki se ponavadi znajdejo v začetni enajsterici, tako da so priložnost za igranje dobili nekateri igralci, ki redkeje začenjajo tekme. Prvi polčas je minil dokaj mirno z zelo izenačeno igro, gostje pa so vseeno poskušali nekoliko več, ampak je domači vratar Endrit Jupaj odigral zelo dobro tekmo in tako ubranil kar nekaj nevarnih strelov. Idriji je ponovno manjkalo nekaj borbe in priprava nevarnih situaciji v zadnji tretjini.

Drugi polčas se je nadaljeval v podobnem ritmu. Igralci Komna so pokazali nekoliko več želje in večkrat so tudi resno zapretili. To jim je kasneje tudi uspelo. Zgodila se je nepredvidena situacija, ko se je v 35. minuti drugega polčasa igra ponovno prekinila zaradi pristanka vojaškega helikopterja na igrišču. Tik pred to prekinitvijo je Komen prišel do vodstva, ko je zadel po akciji iz boka. Prekinitev je nato domačemu trenerju omogočila, da je spremenil plan igre v nadaljevanju. V igro je vstopil tudi Matej Česnik, ki je s pritiskom na zadnjo linijo Komna gostom povzročal veliko težav. Premor je Idriji koristil, saj je kmalu po začetku nadaljevanja prišla do izenačenja po prekinitvi. Po podaji v kazenski prostor je ponovo z glavo zadel Bor Jereb!

Proti koncu srečanja je Idrija ponovno pritiskala, a ostalo je pri rezlutatu 1:1. 11 točk trenutno pomeni 4. mesto na lestvici in 8 točk zaostanka za vodilno ekipo Jadrana. V EPNL nam je ostala še domača tekma proti favorizirani ekipi Bistrc Irbis, ki v Idrijo prihaja prihodnji vikend.

V sredo pa sledi še pokalno srečanje proti Aluminiju, ki v 2. SNL trenutno zaseda visoko drugo mesto! Tekma bo na sporedu ob 13:30. Kljub zgodnjemu terminu pa ste vabljeni, da se nam pridružite Pr’Likarc!

Deli novico: