Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Idrija 1:5 NK Aluminij

Tretji krog Pokala Pivovarne Union je prinesel tekmo z močno ekipo Aluminija iz Kidričevega. Domača zasedba je na žalost klonila z rezultatom 1:5, ampak prikazala veliko želje, poguma in borbenosti, ter s svojim pristopom navdušila publiko na stadionu Pr’ Likarc!

Že uvrstitev v 3. krog tekmovanja je bilo veliko presenečenje. Idrija je do te tekme prišla preko drugoligaša iz Bilj, ter tretjeligaša NK Vipava. Žreb bi nam tako lahko namenil kateregakoli tekmeca iz celotne Slovenije in zavedali smo se, da bomo dobili težkega nasprotnika, a se hkrati tega veselili. Nenazadnje v šestnajstini finala nastopa le še 32 najboljših ekip v tem tekmovanju. Aluminij je lansko leto po štirih sezonah v najmočnejši slovenski nogometni ligi sicer izpadel v 2. ligo, a je njihova ekipa letos še močnejša in na dobri poti, da se vrne med elito 1. SNL.

Idrija je prvih nekaj minut prvega polčasa začela obetavno in z agresivnim pristopom na sredini igrišča Aluminiju preprečila, da bi takoj prevzel pobudo. Po nekaj minutah igre je Aluminij vseeno prišel v posest in zavladal na igrišču, domačini pa so se postavili v obrambno formacijo in odbijali njihove napade. Zelo dobra obrambna postavitev in požrtvovalnost sta se obrestovali, saj gostje niso prišli do pravih priložnosti. Enkrat so mrežo sicer zatreslia iz prepovedanega položaja, na regularen gol pa smo čakali vse do 24. minute, ko je po lepi podaji Nejca Medveda zadel Tai Kmetec in tako načel mrežo Idrije. Gol je v igro domačinov vnesel nekoliko zmede in deset minut kasneje je za Aluminij zadel še Nejc Medved, ki je tokrat z močno žogo po sredini gola zadel pod prečko. Do konca prvega polčasa se je igra nekoliko umirila, Idrija pa je ponovno dobro delovala v fazi branjenja.

Drugi polačs je prinesel nekaj sprememb v igri domačinov. V primrejavi s prvom polčasom je Idrija nastopila še pogumneje in začela razvijati igro, ter vsaj nekoliko otežila delo gostom. Idrija je poskušala s streli z razdalje, a je bila neuspešna pri iskanju prvega zadetka. V 71. minuti so gostje izvedli lepo akcijo, za tretji zadetek pa je poskrbel Andraž Borovnik, ki iz neposrene bližine ni imel veliko dela in je pospravil žogo v mrežo za rezultat 0:3.

Idrija se ni predala in samo dve minuti kasneje nevarno zapretila. Akcijo je po ukradeni žogi na svoji polovici igrišča začel Jaka Suban in podal do Mateja Česnika, ta pa mu je žogo vrnil. Suban je nato še enkrat iz desne strani podal v kazenski prostor Česniku, ki je žogo prepustil Gašperju Grošlju. Ta se je sam znašel pred vratarjem Aluminija, a mu je ta slavje z obrambo preprečil, odbita žoga pa je prišal na nogo Roku Jerebu, ki je z zadetkom okronal svojo odlično predstavo! Zadetek je seveda dvignil publiko, ki je bila kljub vodstvu gostov močno podpirala svojo ekipo celo tekmo!

Po zadetku je Idrija dobila nekaj dodatne motivacije in nadaljevala z močnejšim pritiskom. A gostje so kmalu stvari postavili na svoje mesto. V 81. minuti so zadeli še četrtič. Medved je z globinsko podajo ponovno zaposlil Kmetca, a mu je z drsečim štartom domača obramba preprečila povišanje vodstva, žal pa se je žoga nato odbila do Daniela Skibe, ki je žogo pospravil v gol. Potrebno je dodati, da se je akcija začela nekoliko sumljivo, saj je bil Kmetec ob podaji Medveda po mnenju publike v prepovedanem položaju, v posnetku gola pa o tem lahko presodite sami.

V 87. minuti je Aluminij potrdil svojo zmago s petim zadetkom in postavil končnih 1:5. V solo akciji je s prodorom v kazenski prostor zadel še Žan Baskera.

Rezultat je pokazal tisto, kar smo vedeli. Aluminij ima vrhunsko ekipo z dobrim strokovnim štabom in organizacijo kluba. Upravičili so vlogo favorita in napredovali v naslednji krog tekmovanja. Želimo jim veliko sreče v tem tekmovanju.

Na drugi strani je potrebno poudariti, da so bili domači fantje dostojen nasprotnik, ter pokazali, da so zmožni igrati nogomet na višjem nivoju neglede na nasprotnika, ter da ima ekipa svetlo prihodnost. Borba je tisto, kar je najbolj navdušilo tudi gledalce v tem tekmovanjo. Potrebno je takšen pristop prenesti v ligaško tekmovanje in prav gotovo lahko konkuriramo za najvišja mesta v EPNL.

Idrija se lahko veseli nogometnega udejstvovanja v naslednjih letih in v klubu bomo trdo delali na tem, da izboljšamo pogoje na vseh nivojih, vzpostavimo kvalitetno nogometno šolo, ki bo razvijala dobre domače igralce, ter zveste navijače navdušimo z lepimi nogometnimi predstavami. Mogoče pa se kje v prihodnosti z Aluminijem še srečamo in jim takrat pokažemo, da obstajajo tudi druge kovine, živo srebro pa je lahko tudi strupeno!

Zahvala gre seveda tudi našim sponzorjem ter publiki, ki je včeraj kljub zgodnjemu terminu tako številčno podprla domačo ekipo!

Idr’je!

Deli novico: