Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Idrija 2 : 0 NK Korte

Sobotno popoldne je prineslo zadnjo domačo tekmo v letošnji članski Enotni primorski nogometni ligi. Na namočenem igrišču so se v sicer lepem popoldnevu domači igralci pomerili z obalno ekipo Kort, ki so na lestvici pred predzadnjim krogom zasedali mesto pred Idrijčani.

Letošnja izredno dolga članska tekmovalna sezona ima za posledico precejšnje število poškodb, kakor tudi splošno utrujenostjo vseh vključenih ekip. V že 26. krog sezone sta obe ekipi vstopili nekoliko bolj ležerno, vseeno pa je več energije pokazala domača ekipa. Vseeno si v prvem polčasi nobena od ekip ni priigrala resnejših priložnosti, saj se je večina igre odvila na sredini igrišča. Idrijska zelenica je nudila precej zahtevno igralno površino, ki ni omogočala idealnih pogojev za razvoj igre. Prvi počas se je tako po precej nevznemirljivi igri zaključilo z rezultato 0:0, čeprav so domačini nekajkrat zapretili.

Drugi polčas sta obe ekipi začeli nekoliko bolj energično in fizično, čemur priča tudi precejšnje število rumenih kartonov, ki jih je sodniška trojica podelila v 2. polčasu. Po dobri 10 minutah igre so po lepi akciji domačini povedli po izvajanju prostega strela iz strani, v kazenskem prostoru pa je bil najbolj spreten Aljaž Berglez. Zadetek v mreži gostov je dal Idriji nekaj dodatnih moči, pritisk se je stopnjeval, dobra igra pa je rezultate ponovno obrodila v 84. minuti, ko je mrežo zatresel Tomas Pablo Marolt, za katerega je bil to že 11. zadetek v letošnji sezoni EPNL. To ga uvršča na 4. mesto strelcev.

Tekma se je v razgretem in živčnem ozračju zaključila s pomembno zmago domačinov z rezultatom 2:0, pred fanti pa je v soboto še zadnja tekma letošnje sezone v Ilirski Bistrici, kjer bomo igrali proti letošnjemu prvaku EPNL – ekipi Bistrc Irbis. Bistričani so v letošnji sezoni še nepremagani, upamo pa da jim praznovanje nekoliko popestrimo mi!

Na tem mestu lepo vabimo vse navijače v soboto ob 16.00 v Ilirsko Bistrico, hkrati pa bi se lepo zahvalili vsem našim sponzorjem na čelu z glavnim sponzorjem ZIDGRAD, ki so nam v letošnjem letu omogočili izvedbo te maratonske sezone.

EPNL 2024 26. krog:
ND IDRIJA – NK Korte 2:0 (0:0)
Idrija: Berglez 57′., Marolt 84′
120 Gledalcev

Deli novico: