Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Idrija 2 : 0 NK Vodice Šempas

V soboto smo odigrali prvo srečanje v letošnji sezoni Enotne primorske nogometne lige (EPNL). Na gostovanje v Idrijo je prišel novinec v tem tekmovanju ekipa NK Vodice Šempas. Idrija je uspešno otvorila sezono in že z odličnim prvim polčasom odločila zmagovalca srečanja.

V prvi polčas je Idrija krenila odločno. Že v prvih minutah so si fantje priigrali nekaj odličnih priložnosti, a je pred vrati zmanjkalo zbranosti in domačini niso uspeli zadeti. V 9. minuti si je Idrija na levi strani priigrala kot, ki ga je izvedel novinec v ekipi Jaka Lapanja. S podajo v kazenski prstor je našel Roka Jereba, ta pa je z glavo spretno zaključil. Najprej je prišlo do zmede saj je kazalo, da je gostujoči igralec iz golove črte žogo odbil z roko in glavni sodnik je že pokazal na belo točko ter rdeči karton, a je po signalizaciji stranskega sodnika odločitev spremenil, saj je žoga že prej prečkala golovo črto. Domači so tudi po vodstvu stopnjevali pritisk, vse skupaj pa se je še enkrat obrestovalo v 46. minuti ko je po prekinitvi ponovo udarila naveza Lapanja – Jereb. Tokrat je Lapanja podajal iz leve strani, z glavo pa je ponovno zaključil Rok Jereb!

V drugem polčasu so gostje zagrali nekoliko blolj odločno in tudi nekajkrat nevarno zapretili domačemu golu. Domačini so nekoliko padli v igri, veliko se je dogajalo na sredini igrišča, veliko pa je bilo tudi prekinitev. Idrija je proti izdihljajem tekme vseeno vzpostavila ravnovesje in tekmo pripeljala do konca ter ohranila svojo mrežo nedotaknjeno.

Debi novega domačega trenerja Borisa Freliha na 1. prvenstveni tekmi z zmago na domačem igrišču je pomembna popotnica za nadaljevanje uspešne sezone! Hvala tudi vsem navijačem, ki ste nas kot vedno odlično podpirali iz tribune!

Članska ekipo nova tekma čaka že v sredo, ko na prijateljsko gostovanje prihaja drugoligaška ekipa iz Tolmina! Vabljeni tako tudi v sredo, tekma se bo odvila ob 17:30 na stadion Pr’ Likarc!

Deli novico: