Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Idrija 2 : 2 NK Komen

Druga zaporedna domača tekma je prinesla razburljivo srečanje. V Idriji je gostovala ekipa Komna, ki je v gosteh iztržila remi z 2:2. Tekmo je zaznamovala dokaj hitra izključitev Roka Jereba , ki je po trku z gostujočim vratarjem prejel neposredni rdeči karton in je moral igrišče zapustiti.

Tekma se je začela bojevito na obeh straneh, vseeno pa je Idrija imela več od igre ter si priigrala nekaj nevarnih priložnosti preko Marolta, ki je bil v dveh lepih priložnostih žal premalo natančen za zgodnje vodstvo. Igra se je nekoliko umirila, Komen pa si je v 21. minuti tekme priigral prekinitev na levi strani samo nekaj metrov od kazenskega prostora. Semolič Blaž je prosti strel izvedel zares natančno in goste popeljal v vodstvo z 0:1. Idrija je takoj po prejetem golu zaigrala še bolj odločno. Žal je v 32. minuti Rok Jereb v borbi za zaključek proti vratom nehote naletel na gostujočega vratarja, ki je nizko žogo izbijal z glavo in prišlo je do močnega trka. Gostujoči vratar je obležal in potreboval nujno medicinsko pomoč. Dežurna medicinska služba ga je oskrbela, nato pa so ga pospremili na urgenco, kjer so mu rane oskrbeli in ga napotili naprej v Šempeter. Idrija je tako morala nadaljevati z igralcem manj, kar pa se v igri ni veliko poznalo, saj so bili fantje odločeni, da pridejo do izenačenja. Zaradi dolge prekinitve je sledil dolg podaljšek, v 6. minuti podaljška pa je za izenačenje mojstersko poskrbel Ivan Medic, ki je v kazenskem prostoru preigral gostujočega branilca. Na odmor sta tako ekipi odšli z izenačenim rezultatom 1:1.

Drugi polčas je prinesel zelo podobno tekmo. Idrija se je z igralcem manj pogumno podajala v napadalne akcije ter poskrbela za trdno obrambo. Gostje so sicer prišli do nekaj priložnosti, a je ostalo pri izenačenju. V 59. minuti je po napaki v obrambi domačih ponovno udaril Blaž Semolič, zadel za 1:2 in tako še enkrat goste poslal v prednost. Veselje gostov je k sreči trajalo samo dobrih 5 minut, saj je Ivan Medic ekspresno poravnal izid. Jaka Lapanja je izvedel kot na levi strani, v kazenskem prostoru je nastalo nekaj zmede, odbito žogo pa je Ivan iz neposredne bližine poslal v mrežo gostov.

Do konca tekme je izid tako ostal nespremenjen, za kar je močno zaslužen tudi domači vratar Alex Božič, ki je z nekaj obrambami poskrbel za frustracije gostov. Fantom lahko čestitamo za borbeno igro in zelo pomembno točko v borbi za osvojitev EPNL.

V tretjem zaporednem vikendu doma, v goste prihajajo Renče. Se že veselimo vašega obiska, ki nas vsako soboto znova preseneti in nam daje motivacijo! Se vidimo v soboto ob 16.00 na Mestnem stadionu Idrija!

Deli novico: