Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Idrija 3 : 1 ŠD Košana

Praznična sobota je na Mestnem stadionu Idrija postregla s tekmo 22. kroga Enotne primorske nogometne lige (EPNL), na kateri so se domačini pomerili s predzadnjo ekipo na lestvici – Košano. Na nekoliko razmočenem in hitrem igrišču smo lahko spremljali tekmo polno priložnosti domačih, ki so jih na koncu kronali s 3 goli v nasprotnikovi mreži.

Tekma se je začela po ustaljenih notah Idrijčanov: močan pritisk na vrata gostov, ki pa niso obrodila sadov. Priložnosti domače ekipe so si sledile ena za drugo, tako da smo že do 15. minute videli precej priložnosti, zrelih za gol. Gostje iz Košane so se pomaknili povsem pred svoj gol in zgolj izjemoma z dolgimi žogami prihajali na polovico Idrije. Navkljub tej prevladi je novi LED semafor tudi ob koncu polčasa še vedno kazal neodločen izzid 0:0.

Drugi polčas se je začel s prvo menjavo, saj je s pretresom možganov igrišče zapustil prvi strelec Idrije v letošnji sezoni Tomas Pablo Marolt (9 golov). Tempo igre je na idrijski strani ostajal visok, medtem ko je nasprotnikom kljub štirim opravljenim menjavam začela pojemati sapa. Nazadnje so domačini le uspeli po prekršku v kazenskem prostoru z bele točke načeti mrežo Košane. Rutiniran izvajalec je bil kapetan Idrije Francisco Javier Medic. Kot da bi prvi zadetek Idrijčane še dodatno podžgal in jih sprostil, je 15 minut kasneje po leti akciji gol zadel še Mujo Kavazović. Do konca tekme smo nato spremljali še nekaj posameznih priložnosti, iz praktično edinega strela na gol je v 88. minuti Košana znižala rezultat na 2:1, nato pa je za miren zaključek v sodnikovem podalšku poskrbel Rok Jereb s svojim 7. golom v letošnji sezoni EPNL. Ob sodnikovem žvižgu je bil na semaforju izpisan končni rezultat 3:1.

Po 22. krogih je situacija na lestvici precej napeta. Čeprav je prvak letošnje sezone že znan, saj ima vodilni Bistrc Irbis neulovljivo prednost, pa so sedaj na mestih od 2. do 4. ekipe z enakim številom točk: poleg Idrije še Galeb Ankara in Korte. Sedaj šteje vsaka točka, do te pa nam močno pomagate tudi vrhunski navijači! Že v nedeljo ob 17.00 ste vabljeni v Komen, v soboto 11. maja pa se ob 17. uri vidimo na Mestnem stadionu Idrija na tekmi proti Renčam!

22. krog:
IDRIJA – KOŠANA 3:1 (0:0)
150; F.J.Medic 56′., Kavazović 71′., R. Jereb 91′.; Možina 88′.

Sodnik: Kodrič Aleks

Deli novico: