Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Idrija 3 : 1 ŠD Košana

Idrija je po prostem 3. krogu EPNL v soboto v 4. krogu gostila ekipo ŠD Košane. Prepričljiva zmaga s 3:1 in visok obisk domače tekme je super izkupiček prve v seriji treh domačih tekem.

Lepo vreme je preteklo soboto zapolnilo tribune našega stadiona, pogoji za nogometno tekmo so bili z izjemo zelenice, ki je v precej slabem stanju, odlični. Domačini so v tekmo krenili odločno in gostom dali vedeti, da jih čaka težka tekma. Že takoj na začetku si je Idrija priigrala nekaj lepih priložnosti in nevarno zapretila. V 5. minuti tekme so domačini kronali premoč, po podaji s kota in nekaj zmede v kazenskem prostoru je prvič za Idrijo zadel novinec v ekipi Tomas Pablo Marolt. Po zadetku za 1:0 je Idrija nadaljevala s pritiskom. Gostje si niso priigrali strela proti vratom vse do 30. minute tekme, ko je s pravim projektilom iz razdalje v levi zgornji kot gola žogo poslal Vid Brožič in tako izid poravnal na 1:1. Izenačenje je domačine še bolj prebudilo in že 6 minut kasneje je Marolt ponovno zadel in izid povišal na 2:1. Do konca polčasa je rezultat ostal nespremenjen, Idrija pa gostujoči ekipi ni ponudila priložnosti za konkretnejši napad.

Drugi polčas se je začel podobno kot prvi in v 56. minuti je Tomas Pablo Marolt dosegel “hat-trick” in domačine popeljal v vodstvo s 3:1. Po doseženem golu se je Idrija nekoliko ohladila, tekma pa se je preselila na sredino igrišča. Veliko prekinitev je nekoliko upočasnilo tempo igre, nasprotna ekipa pa je postala nevarnejša. Vseeno gostje niso uspeli znižati rezultatske prednosti Idrije. Domači trener Boris Frelih je s trojno menjavo umiril dogajanje in uspešno pripeljal ekipo do nove pomebne zmage in novih treh točk! V zadnji minuti tekme si je domači napadalec Muhamed Burnić za grob štart prislužil rdeč karton, kar pomeni, da bo manjkal (vsaj) na naslednji tekmi.

Zmaga nas s tekmo manj od prvouvrščene ekipe Bistrc Irbis uvršča na 3. mesto, kjer smo točkovno poravnani z ekipo iz Kort. Obeta se resnično trd boj za najvišja mesta v letošnji izvedbi EPNL.

Čaka nas nova domača tekma! V soboto v goste tokrat prihaja ekipa iz Komna! Vabljeni seveda, da se nam tudi tokrat pridružite in podprete svoj lokalni nogometni klub – v soboto 7.10. ob 16.00!

Deli novico: