Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Idrija 3:2 NK Košana

Po prepričljivi zmagi v prejšnjem krogu proti ekipi Ilirske Bistice je ekipa Idrije v soboto odigrala še drugo zaporedno tekmo pred domačimi navijači in vknjižila nove tri točke. Z rezultatom 3:2 so bili v težkih pogojih za igro na razmočenem igrišču boljši od Košane in se s tem utrdili na 3. mestu na lestvici.

Idrijčani so v tekmo vstopili odločno in si s pritiskom na obrambno linijo gostov že v prvih minutah pripravili nekaj lepih priložnosti. Premoč so kronali v 8. minuti, ko je po lepi podaji Bora Jereba z glavo zadel Rene Prek. Tudi v nadaljevanju je bila posest žoge krepko na strani domačinov, gledali smo lepo in kombinatorno igro, a nogometaši vratarja gostov do konca polčasa kljub nekaj lepim priložnostim niso uspeli premagati.

V drugem delu je bila igra bolj raztrgana, z višjo postavitvijo in več agresivnosti pa so tudi gostje vršili pritisk na domačo obrambno vrsto. Po nekaj zaporednih napakah idrijčanov v fazi branjenja je z lepim zadetkom z roba kazenskega prostora pri enem od prvih resnih strelov proti vratom za izenačenje v 57. minuti poskrbel Kovačič.
Pohvaliti velja odziv domačih nogometašev, ki so po domiselni akciji že pet minut kasneje ponovno povedli. Strelec je bil Rok Jereb, kar je že njegov 11. zadetek v sezoni in s tem 2. mesto na lestvici strelcev EPNL. Tudi v nadaljevanju so imeli belo-rdeči več od igre, a so gostje prišli do vnovičnega izenačenja, ko je za 2:2 s strelom ob vratnici zadel napadalec Brožič. Veselje gostov se še ni poleglo, ko je že v enem od naslenjih napadov za zmago domače ekipe z lobom iz polrazdalje zadel Bor Jereb. Do konca srečanja velja omeniti še ubranjeno enajstmetrovko gostujočega vratarja in nekaj hitrih protinapadov domačinov, po katerih pa se ob nezbranosti pri zaključnih strelih rezultat ni več spremenil.

Čestitamo fantom za novo zmago, navijačem pa hvala za lep obisk in navijanje ob igrišču!

Deli novico: