Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Idrija 4 : 0 NK Ilirska Bistrica

Idrija je vknjižila tretjo zaporedno zmago in se tako utrdila na tretjem mestu lestvice EPNL z dvema točkama prednosti pred ekipo Komna. Spomladanski del sezone je zaenkrat zelo uspešen, saj je Idrija osvojila kar 12 točk od 15 razpoložljivih.

Ekipa Ilirske Bistrice je v Idrijo prišla prikovana na dno prvenstvene lestvice s samo dvema osvojenima točkama. Vse drugo kot zmaga bi pomenilo razočaranje za Idrijčane, a domača ekipa je prikazala dobro predstavo in točke so ostale doma.

Prvi polčas je bil nekoliko raztresen. Idrija je sicer skrila žogo nasprotniku in igrala lep nogomet s kratkimi in hitrimi podajami, a ni uspela zaključiti za zgodnje vodstvo. Nekoliko je k vsemu skupaj tokrat pripomoglo tudi slabo stanje zelenice, ki je onemogočala lepe podaje po tleh, kar je v preteklih tekmah krasilo Idrijčane. Idrija je nekajkrat nevarno zapretila in domači napadalec Bor Jereb se je nekajkrat znašel v lepi priložnosti, a ni uspel prebiti obrambe Ilirske Bistrice. Nasprotniki niso bili veliko pri žogi, so pa vsako žogo dobro izkoristili in prišli do nekaj nevarnih situaciji. Proti koncu polčasa je bila igra vedno večkrat prekinjena, sa je Ilirska napravila kar nekaj prekrškov. Prav ena izmed prekinitev je omogočila vodstvo Idrije v 40. minuti. Po podaji v kazenski prostor z leve strani, je odbito žogo v mrežo pospravil Sašo Kranjc, ki je tokrat dobil priložnost od prve minute in se je tako z zadetkom kot s predstavo zelo izkazal. Do konca polčasa je Idrija imela še nekaj priložnosti, še najlepšo Rok Jereb, ki je nastreljal prečko, tako da je ostalo pri rezultatu 1:0.

Drugi polčas se je začel zelo podobno prvemu. Idrija je takoj prevzela pobudo, nasprotnik pa je prežal na protinapade. Pritisk na vrata se je stopnjeval, a se je obrestoval šele v 77. minuti, ko je po lepi akciji v kazenskem prostoru tokrat Rok Jereb izkoristil priložnost in domače popeljal v vodstvo z 2:0. Po povišanju vodstva se je igra sprostila, svoje pa so ponovno prispevale menjave. V 85. minuti je z roba kazenskega prostora žogo v gol pospravil Ferik Kendić in povišal vodstvo na 3:0, minuto pred koncem rednega dela pa je z leve strani z velike razdalje udaril še Ivan Medic in tako postavil končnih 4:0.

Idrija je v dobri seriji, treningi se obrestujejo in prav gotovo igra enega lepših nogometov v EPNL. Že prihajajoči vikend v goste prihaja ekipa Košane in vabimo vas, da se nam tako kot tokrat pridružite v čimvečjem številu in ekipi pomagate do novih točk v boju za najvišja mesta ob koncu sezone! Dobimo se na Mestnem stadionu Likarca ob 16.00!

Deli novico: