Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Idrija 6 : 0 Jadran Hrpelje Kozina

Idrija je odigrala še zadnje srečanje v jesenskem delu EPNL in pred domačimi navijači vknjižila prepotrebno zmago po štirih zaporednih porazih. Ekipa Jadrana je padla s kar šestimi goli v njihovi mreži, Idrija pa je pokazala, da lahko poseže višje na lestvici in se tako ne predaja pred spomladanskim delom.

Tekma se je pričela ob 14:00 uri, ker smo že globoko v jeseni. Idrija je takoj pokazala, da je vrag vzel šalo, saj je prevzela pobudo na sredini igrišča ter začela s pritiskom. Pristop se je hitro obrestoval, saj je Rok Jereb, ki je ob dobri igri celotne ekipe najbolj izstopal, že v 5. minuti iz leve strani s precejšnje razdalje natančno meril v oddaljeni vratarjev kot in zadel za 1:0. Po zadetku se je samozavest domačinov dvignila in Idrija je imela hitro še dve “smrtni” priložnosti za povišanje vodstva. V 32. minuti se je končno zgodilo. Po podaji iz kota se je v najboljšem položaju ponovno znašel Rok Jereb in tako povišal na 2:0. Samo nekaj minut kasneje je Idrija ponovno udarila. Po levi strani je prodrl dvakratni strelecRok Jereb in v kazenskem prostoru zaposlil Tomasa Marolta, njegov strel je vratar Jadrana sprva odbil, odbitek pa je nato z glavo vseeno pospravil v mrežo in postavil izid polčasa 3:0.

Drugi polčas za goste ni prinesel sprememb. Idrija je ponovno držala žogo in si ustvarjala priložnosti. V 53. minuti se je v kazenskem prostoru lepo znašel Keno Vojić, preigral je vratarja in žogo pospravil v mrežo za vodstvo z 4:0. Idrija je imela res dober dan in že v 60. minuti je ponovno udaril Tomas Maroltnter povišal na 5:0. Tu pa se Marolt še ni ustavil, saj je dobrih 10 minut pred koncem zadel še za končnih 6:0 in tako že drugič v tej sezoni na domačem igrišču dosegel hat-trick. Marolt je letos že pri sedmih zadetkih in je v tem pogledu najboljši posameznik v ekipi Idrije.

Sezona se prav gotovo ne odvija po načrtih Idrije. Štirje zaporedni porazi so pustili madež na jesenskem delu, Idrija pa po 11. krogih zaseda peto mesto na lestvici z enakim številom točk kot Galeb Ankaran, ki je 4. Ekipi Kort in Bistrc Irbisa sta pobegnili na 12 oziroma 16 točk prednosti, kar je seveda skoraj nedosegljivo, a vseeno se bo Idrija v spomladanskem delu borila, da osvoji eno izmed prvih treh mest.

Radi bi se zahvalili navijačem, ki nas podpirate v dobrem in v slabem, saj naše domače tekme še vedno veljajo za najbolj obiskane v EPNL! Komaj čakamo, da premor mine in se ponovno vidimo Pr’ Likarc!

Deli novico: