Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Idrija 8:2 Jadran Hrpelje – Kozina

Po dolgem zimskem premoru, med katerim so naši člani odigrali 6 prijateljskih tekem in izvedli priprave v Umagu, je v soboto 11.3. končno nastopil čas za prvo domačo tekmo članske ekipe ND Idrija.

Tekma zaradi neustreznega igrišča ni bila odigrana na Mestnem stadionu Likarca, pač pa v Krvavem potoku pri nasprotni ekipi Jadran Hrpelje-Kozina. Nasprotnik, ki je po jesenskem delu prvenstva zasedal 1. mesto na lestvici Enotne Primorske Nogometne Lige (EPNL), je bil pravšnji za udaren začetek drugega dela prvenstva.

Začetek tekme je pripadel Idrijčanom, ki so z dvema hitrima zadetkoma povedli z 2:0. Nasprotnik iz Kozine je nato znižal rezultat na 2:1. Sledile so dramatične minute, v katerih so igralci Kozine zahtevali enajstmetrovko, dobili pa rdeč karton zaradi neprimernega vedenja. Na splošno so tekmo ponovno zanzamovale nektare sodniške odločitve, kar se v EPNL dogaja (pre)pogosto. V samem zaključku polčasa so Idrijčani kronali premoč na terenu s povišanjem vodstva na 3:1.

V drugem delu srečanja so si “domačini” pripravili še veliko število lepih priložnosti in tekmo pripeljali do konca z rezultatom 8:2. Nasprotnik je bil povsem brez moči in Idrijčani so uprizorili pravo goliado. Strelci za Idrijo so bili tokrat: Rok Jereb 4x, Bor Jereb 2x, Rene Prek 1x, Francisco Javier Medic 1x. S pravo goleado sta se tako Rok kot Bor Jereb povzpela tudi po lestvici strelcev EPNL!

Prvenstvo se nadaljuje že prihajajočo soboto, ko bomo ob 15.00 – tokrat “zares” – gostovali pr Ankaranu! Vabljeni na obalo, da ob bučni podpori naših navijačev nadaljujemo začeto ter pokažemo najboljši možen nogomet tudi proti trenutno vodeči ekipi prvenstva.

Deli novico: