Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Renče 0 : 2 ND Idrija

Preteklo nedeljo smo odigrali tretje zaporedno gostovanje. Tudi tokrat Renče tekme niso odigrale na domačem stadionu, temveč se je tekma odvila na igrišču z umetno travnato površino v Novi Gorici. Idrija je vknjižila novo zmago in se tako utrdila na 3. mestu prvenstvene lestvice EPNL.

Igrišče v Novi Gorici je zaradi dobre podlage ponudilo ekipama pogoje za lepo nogometno tekmo, a je bilo že v začetku prvega polčasa videti, da je dnevna forma nekoliko slabša. Idrija je začela nekoliko raztrgano, Renče pa so s čvrsto igro dobile veliko dvobojev na sredini igrišča. Z ogromno napakami v igri je Idrija težko prihajala do priložnosti, vseeno pa je v 40. minuti preko Roka Jereba, ki je v strelskem smislu odlično pričel s spomladanskim delom, prišla do minimalnega vodstva z 0:1.

Trener gostujočih je že v začetku drugega polčasa opravil dve menjavi in nekoliko umiril igro. V igro je vstopil tudi najboljši strelec Idrije v tej sezoni Tomas Marolt, ki je z golom v 57. minuti tudi povišal vodstvo na 0:2. Ko je že kazalo, da bi lahko Idrija tekmo mirno pripelajala do konca je v 64. minuti napadalec Mujo Kavazović prejel rdeč karton in Renče so tako imele priložnost, da z igralcem več močneje pritisnejo. Zaključek je bil naporen, a je čvrsta obramba Idrije zdržala pritiske in nalete iz prekinitev ter ohranila mrežo nedotaknjeno za končnih 0:2.

Trener Sašo Ogrič z videnim tokrat ni bil najbolj zadovoljen:

“Že v začetku srečanja se je čutilo, da to ni naš dan. Izgubljali smo preveč dvobojev, hkrati pa so Renče prihajale do prevelikega števila prekinitev, saj sem fantom že pred tekmo povedal, da so tam lahko najbolj nevarni. Nismo uspeli povezati igre, se pa seveda pozna, da fantje redno trenirajo in lahko zmagamo tudi na dan, ko nismo pravi. Prihaja že prvi resnejši preizkus, saj naslednjo tekmo igramo v Ankaranu in če tam ne bomo stoodstotni, so prav oni ekipa, ki nas lahko hitro kaznuje.”

V soboto torej sledi gostujoče srečanje proti ekipi Galeb Ankaran, nato še enkrat gostujemo v Kortah, preden se liga končno preseli na domači stadion, kjer bomo 30.3. gostili vodilno ekipo EPNL Bistrc Irbis.

Deli novico: