Sledi nam:

Poročilo tekme: ND Renče 2:3 ND Idrija

Idrija je minulo soboto odigrala 3. krog EPNL v Renčah, ter prišla do pomembne zmage v boju za najvišja mesta na lestvici!

Ker je bil 2. krog EPNL zaradi slabih vremenskih razmer prestavljen, smo tako odigrali šele drugo srečanje v novi sezoni, ponovno v vlogi gostov. Tokrat se je tekma končala precej bolje kot tista na Kozini, saj so Idrijčani zabeležili zmago z 2:3, ponovno pa je bilo napeto vse do zadnje sekunde srečanja.

Gostovanje v Renčah, ki je bila po 2. odigranih krogih vodilna na lestvici, se ni začelo po naših željah. Že v 2. minuti so domači zadeli za 1:0. Nezbranost v obrambi je bila ponovno kaznovana, a so se Idrijčani hitro pobrali in po vsega minuti nadaljevanja zadeli za izenačenje 1:1. Po lepi asistenci Roka Jereba je bil natančen Gašper Grošelj.

V nadaljevanju je igra potekala med obema kazenskima prostoroma. V drugem polčasu so Idrijčani vedno pogosteje pretili in prihajali do priložnosti, to je pa obrodilo sadove. Zadetek za vodstvo gostov je zabil Muhamed Burnić. Sledilo je še nekaj lepih priložnosti za Idrijčane, ki pa niso bile izkoriščene. To bi bilo skoraj kaznovano, saj se je ponovno zgodilo to, kar se je (pre)večkrat dogajala že prejšnjo sezono. V 90. minuti je sledil hladen tuš v obliki izenačenja z 2:2. Ko je že vse kazalo na delitev točk, je v izdihljajih tekme z izjemnim prostim strelom iz 30 metrov kapetan Dejan Marinac poskrebel za prve 3 točke v tej sezoni!

Zmaga je bila trdo prigarana, učimo se iz napak, dejstvo pa je, da bo ekipa še delala na tem, da izboljša nekatere vidike igre. Tako kot zmaga proti Biljam je bila tudi ta pomembna za dvig motivacije v slačilnici!

V sredo končno sledi prvo domače srečanje! V goste prihaja Galeb Ankaran, saj bo odigrana zaostala tekma 2. kroga. Vsi vabljeni, da podprete domače na stadionu Pr’ Likarc ob 17.00!

Deli novico: