Sledi nam:

Poročilo tekme: NK Ankaran 2 : 1 ND Idrija

Po udarnem začetku na prvi tekmi proti NK Jadran Hrpelje Kozina, kjer so Idrijčani zadeli kar osemkrat, je v soboto 18. marca v Ankaranu naše fante čakala druga tekma spomladanskega dela sezone. Tekma proti trenutno 1. ekipi na lestvici Enotne Primorske Nogometne Lige (EPNL) je predstavljala dodatno priložnost za dvig po lestvici, ki pa je članska ekipa ND Idrija žal ni izkoristila. Domača ekipa NK Ankaran je na koncu slavila z 2 : 1.

Vzdušje pred, med in po tekmi je bilo zelo prešerno, na tribunah pa je bilo zelo veliko gledalcev. Razlog je bilo iskati v 50. rojstnem dnevu št. 2 v dresu NK Ankaran – Saše Jakomina TOJO-ta, za katerega je bila ta tekma tudi slovo od aktivnega igranja nogometa. S tem se je zaključila 35-letna nogometna kariera, svojo zadnjo tekmo pa je žal na našo žalost začinil tudi z dvema zadetkoma.

Tekma se ni začela po naših željah, saj se je že v 1. minuti Saša Jakomin znašel sam pred našim golom ter rutinirano zaključil za 1 : 0. Priznati je potrebno, da je naše fante presenetila slabo pripravljena zelenica, ki ni dovolila, da bi razvili svojo igro, temelječo na več podajah po tleh. Navkljub vsemu je po izvajanju kota za 1 : 1 v 8. minuti zadel Bor Jereb, na kar pa so le 10 minut kasneje odgovorili domačini. Ponovno je bil v akciji Saša Jakomin, prodrl je ter z lobom zadel preko našega vratarja Endrita Jupaja. Sledila je raztrgana igra na obeh straneh, brez pravih priložnosti, tako da se je prvi polčas zaključil z 2 : 1.

Drugi polčas je Idrija prevladovala in bila bolj nevarna, a to ni obradilo sadov. Pogosto je tako zaradi slabega igrišča, kot tudi zaradi občasnega padca fokusa, zmanjkala zadnja poteza, ki bi pripeljala do usodne priložnosti. V celi tekmi so si naši igralci priigrali le nekaj strelov na gol, a bili pri tem premalo učinkoviti, medtem ko so domačini izkoristili 2 oz zgolj 3 priložnosti na celi tekmi.

Naslednja priložnost za zmago nas čaka že v soboto, tokrat otvarjamo tekmovalno člansko sezono v Idriji. 25. marca ob 15.00 k nam v goste prihaja naš neposredni sosed na lestvici: ND Renče. Vabljeni, da v čim večjem številu pomagamo našim fantom do 2. zmage v spomladanskem delu sezone! Že dopoldne – natančneje ob 10. uri, pa ste vsi vabljeni tudi na 2. domačo tekmo selekcije U15. V goste prihaja selekcija U15 NK Primorje iz Ajdovščine! Vabljeni na nogometno soboto!

Deli novico: