Sledi nam:

Poročilo tekme: NK Komen 2 : 2 ND Idrija

EPNL prehaja v zaključni del! Idrija je odigrala težko gostovanje v Komnu in z zelo okrnjeno zasedbo prišla do pomembne točke.

V Komen se je Idrija zaradi poškodb in odsotnosti odpravila v okrnjeni zasedbi, kar je vplivalo na sam sistem na igrišču ter načrt za tekmo. Vanjo so fantje vseeno krenili zelo dobro in takoj povezali igro. Po zelo lepo izpeljani akciji po levi strani igrišča je do zaključka v 8. minuti prišel Mujo Kavazović in okronal premoč na začetku tekme. Tekma se je nato počasi obrnila in domačini so prihajali do zrelih priložnosti, a jih niso znali izkoristiti in ob polčasu je rezultat ostal 0:1.

Začetek drugega polčasa je bil za Idrijo slab. Že v 48. minuti je Komen prišel do izenačenja in tako presenetil goste. Prejeti gol je Idrijo prebudil in ponovno si je začela pripravljati priložnosti. V 56. minuti je po zelo lepi akciji Bora Jereba do zadetka prišel Rok Domijan, ki je asistiral že pri prvem golu in tako prikazal odlično predstavo. Idrija je ob polčasu tudi spremenila sistem, da je postala bolj kompaktna in tako konkurirala nasprotniku na sredini igrišča. Z dobro obrambno predstavo in veliko borbe je zdržala vse to 90. minute, ko je po predložku iz kota po napaki idrijskega vratarja Komen prišel do izenačenja in tako postavil končni izid 2:2.

Trener Sašo Ogrič po remiju:

“Fantom nimam kaj očitati, saj je bila to za nas težka tekma. Z okrnjenim kadrom smo se veseeno dobro borili in pohvale igralcem za predstavo. Čaka nas napeta končnica in seveda je cilj osvojiti čimveč točk in končatim sezono čimvišje na lestvici, kar bi bila lepa popotnica za priprave na novo sezono!”

Idrija zaseda 4. mesto z enakim številom točk kot Korte (33). Na drugem mestu je Ankaran s 35 točkami. Do konca prvenstva ostajajo še štiri tekme. Sledi pomemba tekma doma proti Renčam že prihajajočo soboto, v boju za drugo mesto pa se bomo potem neposredno pomerili tako proti Kortam kot proti Ankaranu. Zadnja tekma prvenstva se bo odvila v gosteh proti letošnjem prvaku EPNL ekipi Bistrc Irbis.

EPNL 2024 23. krog:
NK KOMEN – ND IDRIJA 2:2 (0:1)
Komen: Umek 48′., Božič 90′ (AG)., Idrija: Kavazović 7′.; Domijan 56′.
150 Gledalcev

Sodnik: Radovanović Blažo

Deli novico: