Sledi nam:

Poročilo tekme: NK Komen 2 : 3 ND Idrija

Idrija je preteklo nedeljo odigrala novo srečanje v gosteh in ponovno slavila! Zmaga proti Komnu z rezultatom 2:3 je druga zaporedna po začetku spomladanskega dela EPNL, dober uvod pa je Idrijo dvignil na 3. mesto na prvenstveni lestvici.

Prvi polčas se je začel dobro z obeh strani in takoj se je videlo, da se obeta napeta tekma. Obe ekipi sta igrali lep nogomet, vseeno pa je Idrija prihajala v boljše priložnosti za zaključek, a je v ključnih trenutkih zmanjkalo nekaj sreče in odločnosti. Priložnosti so se vseeno vrstile ena za drugo in v 21. minuti je Idrija s šolsko akcijo preko povratnika v ekipo Luke Kogeja prišla do vodstva z 1:0! Idrija je stopnjevala pritisk in vse skupaj se je obrestovalo v zadnjih minutah prvega polčasa. Po lepi akciji je do svojega prvenca v članskem dresu prišel Jaka Lapanja, ki je v obeh uvodnih srečanjih pokazal zelo lepe igre.

Drugi polčas se je začel podobno kot prvi in Idrija je ponovno pritisnila na nasprotnikovo zadnjo linijo. Igra se je nato nekoliko razbila in Komen je goste hitro kaznoval. V 65. minuti so zadeli prvič, samo štiri minute kasnje pa je Žan Umek rezultat poravnal na 2:2. Idrija se je po šoku ponovno pobrala in v 74. minuti je Rene Prek zadel za 2:3 in tako tudi postavil končni izid tekme. Proti koncu tekme je postalo nekoliko nervozno, sodnik pa je tekmo podaljšal za dobrih 5 minut, a se izid ni spremenil. Idrija se je nakoncu veselila zaslužene zmage in se tako veselila novih treh točk.

Trener Sašo Ogrič je bil nad videnim zelo zadovoljen:

“Tekmo smo odprli zelo dobro in nadaljevali tisto, kar smo počeli že na prejšnji tekmi. Igra teče, tokrat pa smo imeli na voljo tudi nekoliko boljše igrišče, tako da smo bili lahko đe bolj nevarni. Hitro prejeta zadetka za izenačenje sta nas prizemljila in fantom moram čestitati za odgovor, saj se je tukaj pokazala mentaliteta ekipe. Dosegli smo dva lepa rezultata v gosteh vseeno pa od fantov zahtevam predvsem konstantnost, v sezonah v preteklosti smo imeli preveč nihanj in to nas je stalo uvrstitve na najvišje mesto na lestvici.”

Čakajo nas še tri tekme v gosteh preden se prvič vidimo Pr’ Likarc. 30.3. v goste prihaja vodilna in dominantna ekipa letošnje izvedbe EPNL Bistrc Irbis, že prihajajočo nedeljo pa člani ob 14. uri gostujejo v Renčah.

Deli novico: