Sledi nam:

Poročilo tekme: NK Korte 1 : 1 ND Idrija

V soboto se je v sončnem, a precej vetrovnem vremenu na stadionu Malija pod Kortami odvila napeta tekma drugo in tretje uvrščene ekipe EPNL – domačih Kort in gostujoče Idrije. Gostovanje v Kortah je vedno zahtevno, tokrat pa so Idrijčani z remijem 1:1 celo iztržili najboljši rezultat na tem igrišču.

Začetek tekme je postregel s konkretnejšim dosežkom domačih, ki so imeli v prvih minutah večjo posest žoge, vendar se je razmerje že po slabih 10 minutah počasi prevesilo v prid Idrije. Spremljali smo lahko izenačeno igro, ki v začetku ni postregla s preveč priložnostmi, saj se je večina dogajala na sredini igrišča. Ravno, ko je Idrija pričela konkretneje prevzemati pobudo, je prišlo do hladnega tuša, ko so v precej sumljivih okoliščinah domačini zatresli, ob strelcu pa sta na tleh končala kar dva igralca Idrije. Glasni protesti številnih idrijskih navijačev ter gostujoče klopi niso spremenili odločitve sodnikov, ki so gol priznali, so pa pričeli s počasnim razpadom nadzora sodniške trojke, saj so si sodniške napake kar sledile na obeh straneh. Odmor za polčas s tega vidika ni mogel priti bolj prav.

V drugi polčas so Idrijčani stopili odločneje in nadaljevali z napadi na gol Kort. Serijo odličnih napadalnih akcij je v 79. minuti kronal Luka Kogej, ki je ponovno lepo zadel in izenačil na 1:1. Kontrolo v drugem polčasi je imela Idrija, vseeno pa so si tudi domačini priigrali še nekaj zelo lepih priložnosti. Žal so tudi tudi polčas zaznamovale sodniške napake, od nepiskanih enajstmetrovk, do nedosojenih kartonov. Najkljub temu lahko pošteno presodimo, da verjetno rezultat ne bi bil prav veliko drugačen, saj so se napake dogajale na obeh straneh, je pa seveda povsen nepotrebno to vodilo do preobilice razgretih trenutkov proti koncu tekme.

Trener Sašo Ogrič po osvojeni točki:

“Zadeve na igrišču iz tedna v teden izgledajo bolje. Spet je bila borba prava, v zaključku smo šli na zmago a se tokrat žal ni izško. V tej ligi je vedno težko, slabi tereni ter vprašljive sodniške odločitve, ampak je tako za vse ne samo za nas. Na domačem terenu moramo pokazati najboljšo predstavo letos in preprilčan sem, da nam s podporo domače publike lahko uspe priti do zmage nad favoriziranim nasprotnikom!”

S tem remijem Idrija ostaja na 3. mestu EPNL, zaostanek za Kortami na drugem mestu je ostal še vedno 8 točk, medtem ko prvouvrščeni Bistrc IRBIS vodi pred Idrijo že za velikih 20 točk. Prav Bistrc IRBIS prihaja v soboto 30.3. na prvo domačo člansko tekmo v letu 2024. Na Mestnem stadionu Likarca bo tekma potekala ob 15.00, prav vsi pa ste lepo vabljeni, da Idrijčane podprete na tribunah in jim pomagate na tekmi proti vodilni ekipi EPNL!

Še enkrat zahvala vsem navijačem, ki ste nas v 5 gostujočih krogih v velikem številu podpirali, zahvala pa velja tudi našim zvestim sponzorjem, na čelu z glavni sponzorjem podjetjem Zidgrad!

Se vidimo v soboto!

Deli novico: