Sledi nam:

Poročilo tekme: ŠD Košana 0 : 1 ND Idrija

EPNL je preteklo soboto vstopila v spomladanski del tekmovanja in članska ekipa je pod vodstvom novega-starega trenerja Saše Ogriča prišla od zmage na zelo zahtevnem in pomembnem gostovanju pri ekipi iz Košane!

Sezona se je uradno prevesila v drugo polovico in člansko ekipo je čakala že prva resna preizkušnja proti vselej neugodni ekipi Košane. Priprave so potekale zelo dobro, tudi v ekipi vlada prava energija, zato je trener od svojih varovancev pričakoval veliko, z minimalno zmago z 0:1 pa so tudi zadovoljili njegove standarde.

Že prvi polčas je pokazal, da je Idrija močnejša ekipa, slabo pripravljena travnata površina pa je vseeno nekoliko ovirala lepo igro. Idrija si je pripravila kar nekaj zrelih priložnosti in je tudi večino časa nadzirala tekmo. V 38. minuti so fantje po kar nekaj zapravljenih priložnosti le prišli do vodstva. Lepa akcija se je s hitrimi podajami odvila že na sredini igrišča, Jaka Lapanja pa je lepo zaposlil Roka Jereba, ki je tako ponovno zadel in potrdil super formo. Z golom je Rok tudi postavil končni rezultat srečanja, saj v drugem polčasu ni prišlo do spremembe izida.

Sašo ogrič je po teži tekmi pohvalil ekipo:

Fantje so oddelali tako kot sem od njih zahteval. Vedeli smo kaj nas čaka in slabo igrišče ne sme biti izgovor saj je tako na večini tekem naše lige vključno s tekmami doma. Že od prve minte sem čutil pravo energijo in željo, sama akcija za gol pa je bila res lepo odigrana. Tri točke so dobra popotnica za naprej, vendar nas čakata še štiri gostovanja pred prvo domačo tekmo in moramo nadaljevati v tem ritmu!

Divji tempo letošnje trokrožne sezone članske EPNL nadaljujemo z naslednjim gostovanjem v nedeljo 3. marca ob 15.00 v Komnu. Tudi sicer bo potrebno na prvo spomladansko domačo tekmo počakati še kar precej časa, saj se je vodstvo kluba z željo po čim boljši ohranitvi domače idrijske zelenice z nasprotniki dogovorilo, da prvih nekaj krogov odigramo v gosteh, nato pa nas bo v toplejših spomladanskih mesecih čakalo kar nekaj zaporednih nogometnih praznikov v Idriji.

Zahvale vsem navijačem, ki nas spremljate tudi v gosteh, ter seveda našim zvestim sponzorjem in podpornikom, ki omogočajo nadaljnji razvoj nogometa v Idriji!

Deli novico: