Sledi nam:

Poročilo tekme: Vodice Šempas 2 : 1 ND Idrija

Idrija je tokrat gostovala pri ekipi Vodice Šempas. V letošnji sezoni pa je bilo zaradi slabih travnatih že veliko tekem prestavljenih oziroma odigranih na drugih igriščih. Tokrat je bila tekma odigrana v športnem parku Nova Gorica na igrišču z umetno travo, Idrija pa je ponovno klonila z rezultatom 2:1.

Srečanje je bilo za Idrijo zelo pomembno, saj je v Novo Gorico prišla v slabi formi s tremi zaporednimi porazi. V začetku tekme so domači močno pritisnili na vrata Idrijčanov. Pritisk se jim je obrestoval, saj so že v 8. minuti dosegli gol in tako Idrijo spravili v nezavidljiv položaj. Gol je gostujoče prebudil, saj so preko Tomasa Marolta izenačili že dve minuti kasneje. Po doseženem golu je Idrija nastopila v drugačni podobi in močno stopnjevala pritisk na vrata domačih, a žoga ni hotela v mrežo. Najlepšo priložnost za povišanje vodstva si je pripravil Jaka Lapanja, ki je premagal vratarja, a je gostujoči obrambni igralec žogo pred golom odbil v zadnjem trenutku. Domačini so žal pod pritiskom prišli do novega vodstva. Groba napaka v fazi gradnje napada na sredini igrišča jim je ponudila priložnost za hiter protinapad in Tribušon Rok je zadel še drugič. Na odmor sta ekipi tako odšli z rezultatom 2:1.

V drugem polčasu je ekipa Vodice Šempas spet močneje pritisnila in v prvem delu dominirala na sredini igrišča. Idrija se je nato pritiska otresla in prikazala zelo borbno igro, priložnosti pa so se vrstile ena za drugo. Domača ekipa je močno trpela in gol je visel v zraku, a na koncu je zmanjkalo nekaj sreče in natančnosti, da bi Idrija iztržila vsaj remi.

Kriza se je torej poglobila, saj je bil to že četrti zaporedni poraz. Vseeno so fantje prikazali borbeno predstavo in so odločeni, da rezultatsko krivuljo obrnejo navzgor ter zaključijo jesenski del višje na lestvici.

Pred zaključkom jesenskega dela čaka Idrijčane samo še domača tekma proti NK Jadran Hrpelje-Kozina. V goste prihajajo v soboto 18.11.!

Deli novico: