Sledi nam:

Prijateljska tekma veteranov ND Idrija in Vecchie Glorie iz Casarse, IT

V soboto, 18. junija 2022, smo na Mestnem stadionu Idrija gostili veteransko selekcijo Vecchie Glorie iz Casarse, ki je v Idrijo pripotovala na povabilo ND Idrija ter Občine Idrija.

S Casarso, krajem v bližini Pordenoneja v Italiji, nas povezuje veliki italijanski režiser Pier Paolo Pasolini, ki je svoje 1. leto preživel v Idriji, pokopan pa je v Casarsi.Številni, ki Pasolinija poznajo predvsem kot režiserja, ne vedo, da je bil tudi izredno strasten nogometaš in nogometni navdušenec, ki je premore med snemanji svetovni znanih filmov pogosto zapolnil z organizacijo nogometnih tekem med snemalnimi ekipami. Vse življenje je bil predan nogometnemu klubu iz Bolonje.

Na prijateljski tekmi, ki se je končala z rezultatom 1:0 za domače, sta obe strani prikazali obilo borbenosti in poštene tekmovalnosti, pred pričetkom same tekme pa sta si tudi predsednika obeh klubov izmenjala simbolični darili v spomin na to priložnost. Ob koncu so se vsi udeleženci strinjali, da je potrebno sodelovanje ohraniti, ter v prihodnosti tudi razširiti.

Tako so nas gostje že povabili na povratno tekmo v Casarso prihodje leto v aprilu, hkrati pa sta oba kluba že pričela s pogovori za organizacijo prijateljskega turnirja mlajših selekcij obeh klubov.

Deli novico: