Sledi nam:

Priprave Umag 2023

Pretekli “podaljšani” vikend smo izvedli letošnje zimske priprave članske ekipe v Umagu. Priprav se je udeležila velika večina nogometašev, na katere bo v pomladanskem delu sezone lahko računal trener Ogrič. Izkoristili smo ugodne vremenske pogoje ter odigrali tudi dve prijateljski tekmi.

Priprave so se začele že v četrtek popoldan, saj so takoj po prihodu v Umag fantje že odšli na prvi trening v Bašanijo, kar je bil šele prvi trening na travnatem igrišču po jesenskem premoru. Zaradi tega je šlo predvsem za uigravanje nekaterih že znanih akcij ter ponovno prilagajanje na ne-dvoransko igro, čemur je bil namenjen tudi petkov jutranji trening.

V petek po kosilu so se v mrzlem in meglenem popoldnevu na odličnem igrišču z umetno travo in reflektorji pomerili z zamejsko ekipo FC Eisenkappel iz Železne Kaple v Avstriji. Idrijčani so tekmo začeli nekoliko raztreseno, vendar so kaj kmalu vzpostavili kontrolo na igrišču. Navkljub vsemu je tik pred koncem polčasa avstrijska ekipa dosegla gol za vodstvo, na kar so takoj na začetku drugega dela odgovorili tudi Idrijčani z golom Reneja Preka. Sledila je precej izenačena tekma na sredini igrišča, ki je ponudila nekaj možnosti za uigravanje, kar je trener Ogrič tudi pričakoval od fantov. Zadetek za končni rezultat 2:1 so Avstrijci dosegli v samem zaključku tekme.

V soboto je po dopoldanskem treningu sledila še večerna tekma na igrišču v Bašaniji, kjer so se fantje pomerili z mladinsko ekipo NK Maribor Tabor, ki velja za razvojo ekipo NK Maribor. V mrzlem večeru so prikazali precej boljšo igro kot dan prej proti Avstrijcem, prav tako pa je tudi nasprotnik s tehnično in individualno kvaliteto predstavljal boljšega nasprotnika, proti kateremu se je igra bolje razvila. Navkljub temu je bilo napak na idrijski strani še občutno preveč, tako da se je tudi ta tekma končala s končnih 2:1 za nasprotnika

Trener Sašo Ogrič je bil s potekom priprav zadovoljen predvsem v luči dejstva, da za razliko od drugih ekip ND Idrija ne more izvajati treningov na prostem praktično 4 mesece v letu. To bi znatno rešila ustrezna razsvetljava, s katero bi lahko vsaj v obdobju pred prvim snegom nekoliko podaljšali razpoložljivost igrišča, ki je sedaj odvisna od dnevne svetlobe ter še posebej umetna trava, ki omogoča treninge skozi vse leto.

“Priprave so potekale po planu. Že drugo leto zapored smo se zbrali v Umagu in moram pohvaliti organizacijo, saj se imamo vedno super. Izvedli smo nekaj treningov in odigrali dve prijateljski tekmi. Obe tekmi smo sicer izgubili, a vseeno sem dobil občutek, kako so igralci pripravljeni. Individualno še nismo blizu ravni, ki jo zahtevam za igranje v ligi, zato tudi kot ekipa še nismo pripravljeni. V naslednjih tednih moramo še veliko opraviti na fizičnem delu, potem se lahko posvetimo drugim stvarem. Spomladanski del sezone bo vsekakor naporen a zanimiv.”

Sašo Ogrič

Deli novico: