Sledi nam:

Selekcija U9 na mednarodnem turnirju v Umagu

Fantje iz selekcije U9 so se v četrtek 14.3.2024 odpravili na tridnevni mednarodni turnir v Umag, ki ga organizira Agencija za športni turizem B4. Da gre za zelo dobro organiziran in močan turnir pričajo tudi udeležbe nogometnih šol iz najmočnejših evropskih klubov. Na turnirju smo lahko poleg naše ekipe opazovali tudi bodoče zvezdnike iz Juventusa, Barcelone, Milana, Hajduka iz Splita, Anderlechta, bolgarske Sofije in Helasa iz Verone.

V Umag smo prispeli okoli 16 ure, ko smo se nastanili v Hotelu Umag. Ko so se fantje razpakirali, smo se odpravili na otvoritveno ceremonijo, ki je potekala na ATP stadionu Gorana Ivanuševića. V nekoliko hladnejšem večeru smo bili priča pravemu spektaklu. Ceremonijo so najprej otvorile domače plesalke, nadaljevala pa se je s predstavitvijo vseh klubov. Za našo ekipo je z Idrijsko zastavo na prizorišče stopil kapetan Cene Eržen. Za piko na i, smo ob himni Lige prvakov opazovali veličasten ognjemet.

Drugi dan smo se prebudili v jasno jutro, ki smo ga izkoristili za sprehod po obali. Zatem smo se odpravili na nogometni stadion Stella Maris, kjer so se odvijale tekme. Najprej smo se pomerili proti avstrijski ekipi KSV Nachwuchsmodell kjer so se fanti zelo dobro borili in bili enakovreden nasprotnik vendar so morali na koncu priznati premoč nasprotniku. Po kosilu sta najprej sledili tekmi proti Mariboru in Slovanu, kjer so se fantje že malo bolj sprostili in pokazali zelo borbeno igro. Borba in želja po dokazovanju so se obrestovali na zadnji petkovi tekmi, ko so z visoko zmago premagali ekipo Domžale Dob. Težke tekme so se poznale v večernih urah, ko so fantje utrujeni hitro zaspali in se spočili za naslednji tekmovalni dan.

Tretji dan so zaznamovale poškodba in bolezni. Kljub krajši klopi fantje niso obupali in za naš grb borili od prve do zadnje minute. Po tekmah z Brinjam iz Grosuplja ter Savi Kranj nas je čakala še zadnja tekma skupinskega dela proti najmočnejši ekipi v naši skupini Radnički Županija. Neglede na to, da je šlo za ekipo, ki je bila še brez poraza, si je naša ekipa z borbenostjo priigrala vodstvo z 2-0, so pa kasneje nasprotniki rezultat izenačili. Soboto je ekipa zaključila z zabavnim večerom in skupnim druženjem.

Zadnji dan so bile na vrsti še zaključne tekme za razvrstitev. V nogah se je že poznala utrujenost, saj so fantje v dveh dneh odigrali kar sedem močnih tekem. Nedeljski tekmi smo odigrali proti hrvaški ekipi Lumen Varaždin in Bravo Publikum, kjer je bil izkupiček ena zmaga in en poraz. Po zaključenem turnirju smo se zadovoljni in napolnjeni z bogatimi izkušnjami vrnili v Idrijo.

Trenerja bi se rada zahvalila vsem staršem in navijačem, ki ste nas skozi celoten turnir bučno podpirali in bili na tribunah najboljši in najglasnejši navijači. Prav tako bi radi pohvalili organizatorja turnirja, ki je celoten dogodek odpeljal na zelo visokem nivoju brez kakršnihkoli pripomb.

Vodja nogometne šole in trener selekcije U9 Ivan Medic

Deli novico: