Sledi nam:

V Idrijo prihaja Aluminij

Letošnja udeležba v Pokalu Pivovarne Union je za Idrijčane zelo uspešna. Z zmago proti drugoligašu v Biljah v 1. krogu, ter zmago proti tretjeligašu Vipavi v 2. krogu, smo se tako senzacionalno prebili v 3. krog tekmovanja med najboljših 32 ekip. V tej fazi tekmovanja nasprotnika izbere žreb, ekipe pa niso več omejene na medobčinske nogometne zveze, temveč so bili v bobnu na voljo nasprotniki iz vse države.

Tako bomo v 3. krogu na domačem igrišču gostili lanskega prvoligaša iz Kidričevega – NK Aluminij!

NK Aluminij

NK Aluminji je dobro organiziran štajerski nogometni klub, ki že vrsto let sodeluje v najmočnejših slovenskih nogometnih ligah. Znani so po dobri nogometni šoli, ter zelo dobrih pogojih in infrastrukturi za treniranje. Njihova lokacija in urejenost je prepoznana tudi širom Evrope, saj so v preteklosti za priprave njihove kapacitete uporabljali tudi klubi kot so Valencia CF, Leiceser City FC, West Bromwich, Hajduk Split in ostali. Za primerjavo z našim klubom ima Aluminij na voljo kar štiri velika travnata igrišča, ter malo in veliko igrišče z umetno travo. Aluminij ima močno podporo lokalne skupnosti ter zavidanja vrednega močnega generalnega pokrovitelja Talum d.d., ki klubu stoji ob strani že vrsto let.

Lanskoletna sezona v 1. ligi za našega nasprotnika sicer ni bila najbolj uspešna, saj je klub izpadel v 2. SNL. Izpad v 2. ligo pa ne pomeni, da je štajerska ekipa šibkejša. Trenutno po prvem delu sezone zasedajo 2. mesto in za Rogaško zaostajajo le za točko. Njihov najboljši strelec je trenutno Nik Marinšek, ki je prvo polovico sezone 2.SNL končal kar z dvanajstimi zadetki, Aluminij pa jih je skupaj zbral 25.

Informacije o tekmi

Tekma bo na sporedu v sredo 9.11.2022 ob 13:30 na našem domačem stadionu Pr’Likarc. Žal je termin nekoliko neugoden, vseeno pa ste vabljeni, da se nam na stadionu pridružite in uživate v nogometni predstavi. Za vse, ki se tekme ne boste mogli udeležiti pa imamo veselo novico.

Naša uvrstitev med 32 najboljših ekip v Sloveniji je za seboj potegnila tudi to, da bo tekmo prenašala NZS TV s strokovnim komentatorjem! Tekmo boste lahko v njihovem prenosu spremljali na YouTube kanalu NZSspletni strani NZS, ter našem Facebook profilu!

Vaša podpora nam veliko pomeni in ponosni smo, da smo ena izmed ekip z najbolje obiskanimi nogometnimi tekmami v regiji!

Deli novico: