Sledi nam:

Z javno dostopnim avtomatskim defibrilatorjem do večje varnosti na in ob igrišču

Konec meseca avgusta smo se v ND Idrija razveselili postavitve zunanjega avtomatskega defibrilatorja v bližini nogometnega igrišča pri Likarci.

Občina Idrija in ZD Idrija sta s financiranjem in izvedbo omogočili postavitev prvih dveh javno dostopnih defibrilatorjev v mestu Idrija.

Zunanji avtomatski defibrilator (AED) je naprava, ki ob pravočasnem ukrepanju in izvajanju temeljnih postopkov oživljanja lahko reši življenje v primeru nenadnega srčnega zastoja. Postavitev prvih javno dostopnih defibrilatorjev bo pripomogla k večji varnosti občank in občanov, športnikov in športnic, kot tudi vseh obiskovalcev našega mesta. Defibrilator je pri Likarci nameščen pod stopniščem s parkirišča do pešpoti ob stadionu (pod Arena barom), v mestnem središču pa v avli stavbe na Mestnem trgu 1 (vhod desno od »Črnega orla«

V ND Idrija se zahvaljujemo Občini Idrija ter ZD Idrija za postavitev, hrkati pa se zavezujemo, da bomo v kratkem izvedli izobraževanje iz znanja temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED za vse trenerje in ostale predstavnike društva.

Deli novico: