Sledi nam:

Zidgrad novi glavni sponzor ND Idrija


Idrija, 22. september 2023 – V novo tekmovalno sezono Nogometno društvo Idrija vstopa z novim glavnim sponzorjem. Podjetje SGP Zidgrad Idrija d.d. in ND Idrija sta sklenila 3-letno pogodbo, podoba podjetja Zidgrad pa že od začetka sezone krasi tudi drese članske ekipe ND Idrija.


Nogometno društvo Idrija je eno najštevilčnejših športnih društev v regiji, saj združuje več kot 200 registriranih nogometašev. Kot tako ima pomembno vlogo pri razvoju športa v lokalni skupnosti, s svojim strokovnim delom pa mladim nogometašem pomaga razvijati njihove potenciale in ključne kompetence. Že vse od nastopa novega vodstva kluba pred dobrim letom, je bil eden ključnih ciljev uprave ustvarjanje partnerstva in sodelovanja z lokalnim gospodarstvom. Z letošnjo sezono tako kot glavni sponzor v zgodbo ND Idrija vsaj za prihodnje 3 sezone vstopa idrijsko gradbeno podjetje SGP Zidgrad Idrija d.d., ki ga je pred kratkim prevzelo podjetje Raspet d.o.o. pod vodstvom direktorja Rada Raspeta.


SGP Zidgrad Idrija d.d. je gradbeno podjetje z najdaljšo tradicijo v gradbeništvu na slovenskem in je eden izmed gospodarskih stebrov idrijskega gospodarstva. Kot podjetje, ki ima temelje v lokalnem okolju, se zaveda pomena lokalne skupnosti in ustvarjanja prijetnega ter kakovostnega bivalnega okolja, del katerega je tudi šport.

Rado Raspet, direktor SGP Zidgrad d.d.:

»Podjetje Zidgrad, ki na idrijskem dolgoletno deluje, se čuti odgovornega pomagati razvoju športa, še posebej udejstvovanja mladih v športu. Odločitev, da podpremo nogomet, ki ima med drugim poseben prostor v srcih ljudi po vsem svetu, je da želimo prispevati k rasti in uspehu ND Idrija, saj verjamemo v poslanstvo vodstva kluba in njihovo strast do nogometa. Skupaj bomo tako gradili boljšo prihodnost za ND Idrija, njegove igralce in navijače ter se že sedaj veselimo uspehov, ki nas čakajo.«

Žan Menart, predsednik ND Idrija:

»V ND Idrija smo veseli in ponosni, da bomo lahko skupaj z in ob podpori SGP Zidgrad Idrija d.d. gradili prihodnost nogometa in športa na idrijsko-cerkljanjskem. Že vse od prevzema vodenja kluba se zavedamo, da lahko uspešno športno zgodbo v ekipnih športih gradimo le ob tesnem sodelovanju staršev, trenerjev, lokalne skupnosti in lokalnega gospodarstva. Predvsem si želimo okrepiti, saj je to pogoj za dvig kakovosti ne le nogometa, temveč tudi kakovosti bivanja, ki sega onkrat zgolj šol in služb. Veselimo se, da je s tem narejen velik korak k stabilnosti in razvoju našega nogometnega društva, za podporo pa se že sedaj zahvaljujemo SGP Zidgrad Idrija d.d. in njihovemu celotnemu vodstvu.«

Foto: NK Jadran Hrpelje Kozina

Deli novico: