Sledi nam:

Zimski del Nogometne šole ND Idrija

Nogometna šola ND Idrija je tudi tokratnjo zimo prezimila na različnih lokacijah v Idriji in Spodnji Idriji. Kot vsako leto doslej so naše selekcije treninge izvajale v Modri dvorani , dvorani Gimnazije Jurija Vege Idrija ter v telovadnici Osnovne šole Spodnja Idrija. Sploh v zimskem delu sezone postane očitno, da je premalo razpoložljivih športnih kapacitet v občini, saj je število športa željnih tolikšno, da bi terjalo še večje površine (pohvalno). Čeprav se seveda delo v dvorani pri nogometu ne more niti primerjati z delom na prostem (nenazadnje mladi nogometaši v Idriji kar 5 mesecev na leto manj časa preživijo na travnatem igrišču kot njihovi vrstniki na Goriškem), se v klubu vsako leto trudimo, da zagotovimo kar čim več razpoložljivih terminov. Upamo, da bomo postopno s strmo rastjo števila nogometašev pridobili tudi še kakšen dodaten dvoranski termin, seveda pa nam cilj ostaja čimprejšnje dokončanje razsvetljave na stadionu ter težko pričakovana umetna trava. Ti dve pridobitvi skupaj bosta omogočili, da bodo trenažni procesi potekali praktično nemoteno skoraj 10 mesecev na leto (za razliko od sedanjih 7).

Da nogometaši ohranjajo tudi tekmovalni pogon, so se naše selekcije tudi v letošnji zimi udeleževale tudi različnih zimskih dvoranskih turnirjev v Vipavi, Kranju, Cerknici, Postojni, Ljubljani in Idriji. Mladi nogometaši selekcije U7, ki še niso usmerjeni v tekmovalni pogon, so se udeležili dveh turnirjev, kjer so pokazali odlično energijo in vnemo, kar je pri njihovi starostni skupini najpomembnejše. Tudi fantje selekcije U9 so v zimskem času pridno trenirali in se udeležili tudi nekaj turnirjev. Prvega so odigrali v Vipavi 3.12.2022, kjer so se prvič srečali z igro na velike gole in formatom tekmovanja 5+1. V skupini so se pomerili s sovrstniki iz Brd, Bilj, Tolmina in DMN Gorice. Po uvrstitvi v četrt finale so po zelo napeti tekmi z minimalno razliko morali premoč priznati ekipi NK Branik Šmarje. Naše igralce je potrebno pohvaliti, saj so kljub začetni tremi in zadržanosti prikazali lepo in borbeno igro.

V novem letu pa smo se z U9 udeležili turnirja prijateljstva, ki ga je organiziral klub Sava Kranj. Najprej so 21.1.2023 turnir odigrali fantje letnika 2015 (U8), ki so že prvo tekmo proti domačemu klubu pokazali lepo kombinatorno igro in z desetimi zadetimi goli prestrašili nasprotnike. V skupini so tekme odigrali še proti ekipam iz Triglav, Jesenice in Bohinj in zasedli končno drugo mesto. V polfinalu so nato po penalih izločili še drugo ekipo Jesenic, kjer je izstopal tudi kasnejši vratar turnirja Uroš Šinkovec. V finalu se je že poznala utrujenost po dolgem dnevu in so v trikrožnem finalu zasedli odlično tretje mesto.

Vikend kasneje so prav tako v Kranju turnir odigrali še starejši fantje, letnik 2014 (U9). V močni skupini so se najprej pomerili z ekipo NŠ Mura, proti kateri so žal morali priznati premoč. Nato so fantje izenačili proti primorju in zmagali proti ekipi Sava Kranj ter tako zadovoljivo dvigovali svojo formo. Zadnjo tekmo so za napredovanje proti ekipi Triglav potrebovali zmago z 4 goli razlike, kar so fantje vzeli resno in se borili do zadnje sekunde. Na žalost so bili od četrt finala za las oddaljeni, saj so tekmo zmagali z rezultatom 4-1.

Rezultati na turnirjih so odraz pridnega in rednega treniranja vseh fantov, kar drži tudi za selekcijo U11, ki se je udeležila turnirja troj. Tam so se spoprijeli s svojimi nogometnimi vrstniki in prijatelji s Tolmina, Brd ter Bleda. Še najbolj se dvoranski del sezone pozna pri selekcijah U13 in U15, kjer je že veliko večji pomen na taktiki in igri velikega nogometa. Tudi turnirjev je toliko manj, saj sta v drugih okoljih ti dve selekciji večino leta na prostem. Vseeno sta obe selekciji odigrali nekaj prijateljskih tekem in turnirjev, prav v teh dneh pa tudi prvi – še pred člani – pričenjajo s spomladanskim delom sezone, žal brez enega samega treninga na travi.

Deli novico: